PSD îl susţine pe deputatul Iulian Iancu pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), susţin surse politice pentru Adevărul. Anul trecut, Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu în funcţia de vicepremier pe teme economice, pe motiv că numirea ar periclita parteneriatului strategic al României cu statele occidentale. La ANRE e angajată şi nora lui Iulian Iancu, informează Adevarul.ro.

Iualian Iancu e preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. PSD îl va susţine pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE, instituţie condusă de Dumitru Chirţă, fost parlamentar PSD.

La ANRE e angajată şi Nicoleta Iancu, nora deputatului PSD Iulian Iancu, pe postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare.  Pe postul de membru simplu al ANRE social-democraţii îl vor susţine pe Marian Neacşu , fost secretar general al PSD, în prezent la ProRomânia, susţin sursele citate. 

În august 2019, preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu (PSD) în funcţia de vicepremier pentru teme economice. Şeful statului l-a acuzat pe Iancu că ar periclita ”decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

Imediat, Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, i-a luat apărarea deputatului PSD. ”La ce se referă Iohannis când spune că un vechi deputat care s-a luptat pentru resursele României pune în pericol <>?! Pentru că datele, analizele şi speculaţiile jurnalistice de la ora actuală, duc la concluzia că Iohannis pare a fi a dat în vileag angajamentul de a ceda resursele… gratis!”, a scris site-l de propagandă rusă. 

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Transparenta face diferenta