Acasă ACTUALITATE PSD-istii isi scot ochii pentru bani: Consilierul lui Dancila cere 10 milioane...

PSD-istii isi scot ochii pentru bani: Consilierul lui Dancila cere 10 milioane de euro sau da partidul in judecata!

529

PSD are probleme cu datoriile din campania prezidențială, consultantul politic Anton Pisaroglu solicitând plata facturilor de anul trecut, scrie jurnalistul Cristian Andrei într-un articol publicat pe site-ul Europa Liberă.

La tensiunile din partid au contribuit și facturile pe care Marcel Ciolacu refuză să i le plătească lui Pisaroglu pentru consultanța de 6 milioane de euro pe care i-a dat-o Vioricăi Dăncilă pe vremea când era premier. Sumele revendicate de la PSD de diverși alți consultanți s-ar ridica la 10 milioane de euro.

În prima ieșire publică după campania prezidențială, Anton Pisaroglu, consultantul politic al Vioricăi Dăncilă și al PSD în 2019, acuză actuala conducere a partidului că nu a plătit datoriile către firmele sale și că se poate ajunge în instanță. Într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Europa Liberă, Anton Pisaroglu a transmis actualei conduceri a PSD că este „cinic să spui că susții companiile românești, iar tu să nu iți plătești datoriile către ele”.

Surse din PSD susțin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că prețul nu ar fi real, deși refuză să spună care este suma datorată de PSD.

Firmele lui Anton Pisaroglu au început să acorde consultanță PSD după ce Viorica Dăncilă a preluat conducerea partidului, în iunie 2019. Liviu Dragnea apelase în campania de la europarlamentare la o echipă de consultanți israelieni, coordonată de Asaf Eisin. Acesta a fost văzut ultima dată la partid în noaptea alegerilor, când a plecat din sediul din Băneasa după conferința de presă susținută de Liviu Dragnea.

Citește articolul integral pe Europa Liberă

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos