Acasă Economie PSD profita de pandemie. Oamenii ”de casa” ai partidului primesc contracte grase...

PSD profita de pandemie. Oamenii ”de casa” ai partidului primesc contracte grase de la stat

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca unul dintre marii beneficiari ai contractelor de achizitii de echipamente medicale este Sebastian Ghita, fost deputat PSD, actual fugar ascuns la Belgrad. Ghita este si patronul Romania TV, televiziune care a difuzat numeroase stiri panicarde despre coronavirus.

„Pandemia este rea pentru economie, dar este o mare oportunitate pentru unii. Platforma de analiza a achizitiilor Banii nostri, a cautat in achizitiile directe facute de statul roman in luna martie. Ce sa vezi? Aceiasi abonati la contractele cu statul ies la iveala oricare ar fi criza. Orice ar fi, lor le merge bine.

https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/posts/2775296572559813

Cele mai banoase contracte au fost castigate de firma DNS Birotica care a castigat, in total, contracte de aproape 11 milioane de lei. Putini au auzit de numele firmei acesteia. E normal. Dar mai multi am auzit de persoana care se afla in spatele acestei firme, domnul Sebastian Ghita, fost deputat PSD (shorturl.at/gCEO1). Face afaceri bune cu statul zilele astea aceasta firma, mai ales prin achizitii directe.

Pe locul 10 se mai afla o firma cu legaturi dubioase. Firma e numita sugestiv ‘Best Achizitii SRL’. Numai luna asta au castigat contracte de peste 3 milioane de lei. Majoritatea prin achizitii directe, fara licitatii. Cine e in spatele firmei acesteia? O doamna pe nume Mihaela Neagu. Doamna Neagu face afaceri cu statul de foarte multa vreme. Ministere, agentii, autoritati, primarii, orice (shorturl.at/opxFG). A ajuns in politica gratie doamnei Monica Iacob Ridzi si a fost implicata in scandaluri de coruptie. De atunci doamna Ridzi a fost ministru si a fost condamnata pentru coruptie.

Pentru unii criza e o oportunitate. Vechea clasa politica functioneaza in continuare bine mersi”, scrie Nasui pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIn plina pandemie, Guvernul face pe plac unui mogul si deschide punct de trecere a frontierei la Tuzla
Articolul următorFara precedent: Putin trimite Armata Rusa in Italia sub pretextul ajutoarelor umanitare