Acasă ACTUALITATE PSD sustine la conducerea Curtii de Conturi, unde salariul este 5000 de...

PSD sustine la conducerea Curtii de Conturi, unde salariul este 5000 de euro, un politician care a injurat mii de romani cu nesimtire

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv Național, că îl va susține pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE. Cele două candidaturi sunt controversate. Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa un post deși este de profesie inginer, informează Digi24.ro.

Badalau este celebru pentru injuraturile grosolane la adresa diasporei si a colegilor din Parlament.

„Propunerea noastră merge la comisii, comisia analizează, dar nu am nicio problemă în al susține și pe domnul Bădălău și pe domnul Iancu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Deși numirile sunt făcute de Parlament, Marcel Ciolacu susține că nu sunt „numiri politice”.

„Din punctul meu de vedere îl voi susține pe domnul Bădălău. Ca și parlamentar. Este dreptului domnului Bădălău să candideze pentru această funcție. Funcțiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcții politice”, a mai declarat Ciolacu.

Surse politice din PSD spun că susținerea lui Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD unde dorește să candideze pentru funcția de președinte. Prin susținerea unor lideri din partid sau a apropiaților acestora, Ciolacu intenționează să își asigure voturile de la Congres și să să scape de lideri care ar putea ridica pretenții, cum este cazul influentului baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Curtea de Conturi este condusă în acest moment de Mihai Busuioc, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în vremea când ministerul era condus de fostul șef al PSD.

Nicuale Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi în 2017, alături de alți parlamentari PSD.

Acesta nu ar fi putut ajunge vicepreşedinte al Curţii de Conturi dacă, în urmă cu trei ani, nu ar fi modificat legea în interesul său. Bădălău nu avea „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Astfel, Bădălău a depus personal un amendament la lege și a mai adăugat o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Nicolae Bădălău e de profesie inginer.

La vremea respectivă, acesta a motivat modificarea legii prin faptul că „80% din verificările Curții de Conturi sunt făcute în domeniul investițiilor” și, prin urmare, este nevoie de specialiști în domeniu ingineriei pentru a efectua verificările în bune condiții.

Salariul lui Bădălău în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ar urma să fie de aproximativ 5.000 de euro lunar.

Conform unor surse politice, sunt peste 30 de poziții care se eliberează în acest an. Printre cele mai importante, șefia ASF, mai multe posturi de consilieri la Curtea de Conturi, sau o funcție de vicepreședinte la ANRE.

Cea mai dorită funcție în PSD este cea de la șefia Autorității de Supraveghere Financiară. Postul este remunarat cu aproape 15.000 de euro pe lună și este vacant după ce fostul președinte, Leonardo Badea, a prins un loc de vicepreședinte la BNR. Poziția ar urma să fie ocupată de Nicu Marcu.

Un alt post important care se eliberează este cel de vicepreședinte la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Funcția este vizată de actualul președinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputațiilor, deputatul PSD, Iulian Iancu.

Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice de Viorica Dăncilă, însă a fost respins de președintele Klaus Iohannis. De asemenea, deputatul PSD și-a dorit și în trecut o poziție la ANRE, însă în 2019, Marcel Ciolacu a negociat cu Victor Ponta numirea la vârful instituției a lui Marian Neacșu.

Sursa: digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesajul lui Raed Arafat pentru cei care cred ca noul coronavirus este o conspiratie: Faceti asta!
Articolul următorRomânia a precomandat deja vaccinul pentru COVID – 19