Acasă Divertisment Punem pariu ca NU POTI SPUNE asta? E cel mai lung cuvant...

Punem pariu ca NU POTI SPUNE asta? E cel mai lung cuvant din limba romana si are 44 de litere!

1494

De la orele de biologie din gimnaziu, ne aducem aminte de cele mai amuzante dar totodată cele mai complicate construcții de cuvinte întâlnite vreodată. Noțiunile din textele de specialitate și cele academice, de obicei ascund în spatele semnificației lor pagini întregi de descifrare, din acest motiv unele din ele au ajuns să pară că sunt niște improvizații rupte din alte limbi.

Vă propunem 5 cele mai lungi cuvinte din limba română, pe primul loc stă o îmbinare din 44 de cuvinte.

Ei bine, cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza si cu greu poate fi citit cursiv, de la un capat la celalalt, conform cancan.ro.

Forma scurta a acestui cuvant este silicoza si, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, denumeste o “boala pulmonara cronica profesionala care apare la muncitorii din mine, din carierele de piatra, din industria metalurgica, din industria portelanului si a sticlei etc., in urma inhalarii prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu”.

Acest termen a castigat detasat topul celor mai lungi cuvinte din limba romana. Urmatorul are doar 36 de litere, in timp ce “bronzul” are 32.

TOP 5: cele mai lungi cuvinte din limba romana:

1. PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA (44 de litere)

2. DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere)

3. ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITA (32 de litere)

4. GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE (31 de litere)

5. DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN (30 de litere)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos