facebook
ACTUALITATE

Putin a dat ORDINUL: Distrugeti scutul anti-racheta de la Deveselu!

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi întărirea, în 2017, a forţelor nucleare strategice ale Federaţiei Ruse, pentru ca acestea să fie capabile să străpungă orice scut antirachetă, cum este cel pe care SUA îl desfăşoară în Europa de Est, informează AFP şi agenţiile de presă ruse, conform agerpres.

„Trebuie întărit potenţialul militar al forţelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare”, a declarat preşedintele rus, în timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei, citat de agenţiile de presă ruse.

Şeful statului rus a adăugat că şi forţele strategice non-nucleare trebuie aduse la un „nivel calitativ nou, care să permită neutralizarea tuturor ameninţărilor militare la adresa Rusiei”.

De asemenea, potrivit lui Putin, este necesar să fie asigurată dezvoltarea echilibrată a tuturor genurilor şi tipurilor de arme, să fie continuată implementarea de arme de înaltă precizie, de mijloace moderne de comunicare şi de spionaj, precum şi de luptă radioelectronică.

Liderul rus a cerut monitorizarea cu atenţie a „modificării echilibrului de forţe la graniţele Federaţiei Ruse şi în întreaga lume”, informează TASS.

„Trebuie urmărită cu atenţie orice schimbare a echilibrului de forţe şi a situaţiei militaro-politice din lume, mai ales la graniţele ruse, pentru a iniţia modificări în planurile pentru neutralizarea ameninţărilor potenţiale la adresa ţării noastre”, a declarat Putin.

Liderul rus a amintit că în următoarele zile va fi aprobată noua doctrină a securităţii informaţionale a Rusiei, iar mai devreme de aceasta – strategia pentru dezvoltare tehnologică-ştiinţifică.

În cadrul aceluiaşi discurs, Vladimir Putin şi-a exprimat convingerea că la ora actuală Rusia este „mai puternică decât orice potenţial agresor”, subliniind totodată că militarii ruşi trebuie să rămână vigilenţi.

Vezi imaginea pe Twitter

Share Page

Close