Acasă Comentariul zilei Putin, după ce a bombardat familii nevinovate: ”Tot ceea ce facem astăzi...

Putin, după ce a bombardat familii nevinovate: ”Tot ceea ce facem astăzi este o încercare de a opri acest război”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are „nicio îndoială” că o victorie a Rusiei în Ucraina este „inevitabilă”, în timp ce s-a adresat astăzi muncitorilor în timpul unei vizite la o fabrică de armament din Sankt Petersburg, relatează The Guardian.

De asemenea, liderul rus a dezvăluit că noul obiectiv Moscovei în Ucraina este „oprirea războiului” care se desfășoară în estul Ucrainei de mulți ani.

În timp ce participa la o întâlnire cu veteranii din orașul său natal, el a declarat că Rusia a încercat de mult timp să negocieze o soluționare a conflictului din Donbasul ucrainean, unde separatiștii susținuți de Moscova se luptă cu forțele ucrainene din 2014.

„Operațiunile de luptă pe scară largă care implică arme grele, artilerie, tancuri și avioane nu s-au oprit în Donbas din 2014. Tot ceea ce facem astăzi, ca parte a operațiunii militare speciale, este o încercare de a opri acest război. Acesta este sensul operațiunii noastre – protejarea oamenilor care locuiesc pe acele teritorii”, a afirmat Putin.

Descriind estul Ucrainei ca fiind „teritoriile istorice” ale Rusiei, el a declarat că trimiterea de trupe în Ucraina la 24 februarie anul trecut a fost necesară pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă și pentru a efectua „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei pentru a o împiedica să reprezinte o amenințare pentru Rusia.

Ucraina și Occidentul au respins obiectivele declarate de Putin de demilitarizare și „denazificare” a țării ca pretext pentru un război la alegere și o agresiune neprovocată.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentElicopter prabusit in Kiev: Ministrul de Interne al Ucrainei a murit, alături de alți oficiali!
Articolul următorGrindeanu dă din colț în colț, după vizita la DNA: ”Nu poţi să fii responsabil pe fiecare angajat”