Acasă International PUTIN isi arata MUSCHII in nordul Australiei! Patru NAVE RUSESTI, monitorizate de...

PUTIN isi arata MUSCHII in nordul Australiei! Patru NAVE RUSESTI, monitorizate de ARMATA AUSTRALIANA!

32

Armata australiana monitorizeaza patru nave rusesti, in largul coastelor sale nordice, dupa tensiunile intre cele doua tari de la catastrofa MH17 in Ucraina, Putin incercand astfel sa-si creeze o imagine de „dur”.

PUTIN isi arata MUSCHII in nordul Australiei! Patru NAVE RUSESTI, monitorizate de ARMATA AUSTRALIANA!

Majoritatea analistilor considera aceasta prezenta navala un semn al vointei lui Vladimir Putin de a-si „netezi calea” inaintea reuniunii G20 din weekend, la Brisbane (est), unde este asteptat.

Participarea lui Putin a fost contestata de Canberra, furioasa dupa doborarea in iulie a zborului MH17, efectuat de un avion apartinand companiei Malaysian Airlines, intr-o zona din estul Ucrainei aflata sub controlul rebelilor prorusi.

Catastrofa a fost provocata, acuza statelor occidentale, de un tir de racheta de tip Scud furnizata de catre Rusia, ceea ce Moscova dezminte, si s-a soldat cu 298 de morti, inclusiv 38 de australieni.

„Armata monitorizeaza navele rusesti, care traverseaza apele internationale catre nordul Australiei”, au anuntat fortele armate australiene intr-un comunicat.

Este vorba despre un crucisator „puternic inarmat”, un distrugator, un remorcher si o nava de aprovizionare.

John Blaxland, un expert in securitate internationala de la Universitatea nationala australiana, a declarat ca Putin vrea sa-si arate muschii si sa-si consolideze imaginea de „dur”, in contextul in care prezenta sa provoaca reticenta.

„Este o demonstratie in forta, organizata ca spectacol”, a declarat el pentru AFP.

„Faci asta doar atunci cand nu esti pe deplin sigur si cand simti nevoia sa te faci remarcat”, a adaugat el.

Premierul australian Tony Abbott a promis sa-l interpeleze in mod direct pe Putin, la Brisbane, cu privire la doborarea avionului malaysian de tip Boeing 777. Cei doi s-au intalnit saptamana aceasta la Beijing, cu ocazia Summitului APEC, fara sa aiba loc vreun incident.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos