Acasă ACTUALITATE Putin mai castiga o batalie: Guvernul pro-occidental al Bulgariei, dat jos de...

Putin mai castiga o batalie: Guvernul pro-occidental al Bulgariei, dat jos de simpatizantii Kremlinului!

34

Guvernul bulgar condus de premierul liberal Kiril Petkov a fost inlaturat miercuri printr-o motiune de cenzura, care arunca tara intr-o noua criza politica dupa deja trei runde de alegeri desfasurate anul trecut, transmite AFP.

Motiunea de cenzura a fost adoptata cu votul a 123 de deputati dintr-un total de 240, in timp ce impotriva au votat 116, a anuntat vicepresedintele parlamentului, Miroslav Ivanov.

Premierul bulgar Kiril Petkov a aruncat vina direct pe Rusia si pe puternica mafie din tara sa, precizeaza Politico.

Petkov, care a venit la putere in urma cu doar sase luni, a fost votat pe baza promisiunii de a lupta impotriva coruptiei galopante din tara si a impins Sofia sa adopte o pozitie neobisnuit de ferma impotriva Rusiei de la invazia din Ucraina.

„Acest vot este un mic pas pe drumul foarte lung care ne asteapta. Promit ca vom continua lupta pentru a recastiga tara si, intr-o zi, vom avea o Bulgarie fara marionete, fara mafie – o tara europeana normala”, a declarat el, intr-un discurs de bilant in fata Parlamentului.

El a prezentat o lista a persoanelor care au contribuit la daramarea guvernului pe care il conducea.  Petkov l-a numit pe ambasadorul rus la Sofia si a acuzat Rusia ca si-a exercitat influenta asupra inlaturarii sale prin intermediul parlamentarilor din partidul de extrema dreapta Renasterea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos