25.5 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPutin s-a razgandit si Rusia are acum noi tinte in Ucraina: ”Apărăm...

Putin s-a razgandit si Rusia are acum noi tinte in Ucraina: ”Apărăm populațiile și le ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului francez de televiziune TFI, că alungarea armatei ucrainene din regiunea Donbas este o prioritate absolută pentru Moscova.

„Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Donețk și Luhansk, care sunt acum recunoscute de Federația Rusă ca state independente”, a declarat Lavrov.

Întrebat dacă Rusia va anexa teritoriile din Donbas, Lavrov a răspuns: „Nu este vorba despre anexare. Este vorba de o operațiune militară solicitată de statele suverane ale Republicilor Populare Donețk și Luhansk, în conformitate cu Carta Națiunilor Unite, articolul 51, care prevede dreptul la autoapărare individuală și colectivă. Noi apărăm populațiile și le ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”, a declarat Lavrov.

Lavrov a mai spus la TFI că celelalte regiuni ale Ucrainei vor putea să își decidă soarta.

„Obiectivul nostru evident este, bineînțeles, să împingem armata ucraineană și batalioanele ucrainene afară din regiunile Donețk și Luhansk. Pentru restul teritoriilor din Ucraina, unde există oameni care nu doresc să rupă legăturile cu Rusia, va fi la latitudinea populației din aceste regiuni să decidă”, a declarat Lavrov.

Ultimele stiri