Acasă Comentariul zilei Ce i-a spus Putin lui Geoana: „…cu americanii mai știm să lucrăm,...

Ce i-a spus Putin lui Geoana: „…cu americanii mai știm să lucrăm, dar atenție cu UE, că vă transformă în colonie economică!”

1880

Secretarul general adjunct al NATO a povestit într-un podcast o conversație cu Vladimir Putin, explicând și ce așteptări sunt vizavi de derularea războiului din Ucraina în viitorul apropiat.

”Da. L-am întâlnit pe Vladimir Putin. Și mi-a spus: ”Mă, suntem foarte nemulțumiți că ați intrat în NATO, dar cu americanii mai știm să lucrăm, dar atenție cu UE, că vă transformă în colonie economică!”.

Încerca să ne convingă să stăm departe de Uniunea Europeană, m-a frapat, eu credeam că NATO ar fi marea lui temere. Nu l-am ascultat, dacă zice ceva, eu fac opusul, mă duc în cealaltă direcție! Ce s-ar fi întâmplat cu România, dacă nu eram în NATO?! Unde s-ar fi oprit rușii? În ce situație am fi fost? Am fi avut bravura ucrainenilor? Am fi avut sprijin atât de mare din partea Occidentului? Apoi, poți să-ți pui întrebări filosofice: ”Dar știi ce? Poate și noi i-am jignit pe ruși!”.

Trebuie să alegi: vrei să fii într-o casă cu temelie serioasă și o țară serioasă, vrei să fii un om liber, să ai podcast-uri, să-ți alegi liderii care-ți plac și să-i trimiți la plimbare pe ăia care nu-ți plac sau vrei să mergi la gulag pentru că ai avut curajul să spui ceva împotriva iubitului conducător?!”, a replicat Mircea Geoană.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos