Acasă ACTUALITATE Putin va fi judecat public de Curtea Internațională de Justiție de la...

Putin va fi judecat public de Curtea Internațională de Justiție de la Haga pentru genocid!

18618

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) de la Haga va organiza audieri publice începând de luni săptămâna viitoare cu privire la acuzațiile de genocid în Ucraina, transmite CNN.

CIJ a anunțat că lunea și marțea viitoare vor avea loc audieri publice cu privire la „cazul privind acuzațiile de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid (Ucraina împotriva Federației Ruse)”.

În cererea sa de a iniția proceduri împotriva Rusiei, Ucraina a spus că Rusia a „pretins în mod fals că au avut loc acte de genocid” în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, adăugând că Rusia a declarat și implementat ulterior o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei.

Ucraina a a acuzat Rusia că „planifică acte de genocid” în țară, potrivit comunicatului de presă.

Audierile vor avea loc la Palatul Păcii din Haga, sediul Curții, și vor fi dedicate cererii Ucrainei de indicare a măsurilor provizorii, se arată în comunicat.

Într-o declarație separată de marți, CIJ a anunțat că președintele Curții Internaționale de Justiție, judecătorul Joan E. Donoghue, a trimis „o comunicare urgentă” ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Având în vedere pandemia de Covid-19, audierile de săptămâna viitoare vor avea loc într-un format hibrid. Acesta a spus că unii membri ai Curții vor participa la procedurile orale în persoană în Sala Mare a Justiției, în timp ce alții vor participa de la distanță prin video.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos