21.1 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăACTUALITATERaluca Turcan: Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi...

Raluca Turcan: Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, așa cum eram obligați prin PNRR.

Dar timpul nu poate fi dat înapoi!

Salariile trebuie crescute suplimentar și Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o primă creștere salariala. Vor urma creșteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înțeles revendicările cadrelor didactice.

Posibilitatea amânării examenelor poate afecta însă perspectivele de carieră ale copiilor României. 

Sper, așadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul școlar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenția și respectul  față de statutul, demnitatea și nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câștigate pe termen lung prin această mișcare de uriașă forță socială pe care au arătat-o profesorii.

Niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mișcări sociale din ultimii 30 de ani declanșată de profesori!

Ultimele stiri