Acasă ACTUALITATE Regele Charles soseste astazi in Romania. Ce spun britanicii despre pasiunea regelui...

Regele Charles soseste astazi in Romania. Ce spun britanicii despre pasiunea regelui lor pentru tara noastra

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte vineri, la 15.30, la Palatul Cotroceni, pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, care vine într-o vizită privată în România. În cadrul primirii oficiale va avea loc şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Potrivit programului transmis de Administraţia Prezidenţială, primirea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea la Palatul Cotroceni va avea loc la 15.30, vineri.

Regele Charles al III-lea va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Potrivit unor surse, Regele Charles al III-lea nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Ultima vizită în România a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Ce scrie presa străină despre pasiunea Regelui Charles pentru România
De curând, presa străină a scos la iveală pasiunea Regelui Charles pentru România. Jurnalista Rebecca a fost cea care a scris despre experiența pe care suveranul britanic o trăiește în Transilvania de câte ori vizitează țara noastră.

„După ceremonialul încoronării sale, nu este de mirare că Regele Charles tânjește după viața simplă. Și tocmai de aceea va merge la una dintre proprietățile sale din Transilvania. Regele va dormi într-un pat simplu din lemn și va bea suc de mere presat manual. Poate părea surprinzător că suveranul britanic, care e rudă îndepărtată cu Vlad Țepeș, este incredibil de pasionat de România. Însă Regele Charles iubește România atât de mult încât a cumpărat și o proprietate în satul Viscri, aproape de munții Carpați, acum câțiva ani, cu sprijinul contelui Kalnoky, cu care este bun prieten.

Când ajunge în România, Regele Charles iubește să se plimbe pe dealuri și să se bucure de aerul proaspăt înainte să revină seara la proprietate și să citească o carte bună. Produsele locale și cele preparate în Transilvania sunt pur și simplu minunate”, precizează jurnalista britanică de la Daily Mail.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNoua metoda de furt in supermarketurile din Romania: O casierita a fost deja condamnata la un an si jumatate de inchisoare
Articolul următorDascalii NU vor sa se intoarca la catedra, desi Guvernul le-a marit salariile!