Acasă Social Raluca Turcan ne linisteste: Avem destui bani pentru ajutoare de inmormantare! Apartinatorii...

Raluca Turcan ne linisteste: Avem destui bani pentru ajutoare de inmormantare! Apartinatorii sa se vaccineze!

1229

Valul 4 al pandemiei de Covid a dus la un creştere imensă a numărului de decese din România, doar la nivelul Bucureştiului acesta dublându-se, iar una dintre consecinţe este o aglomerare a caselor de pensii care se confruntă cu un număr fără precedent de cereri pentru acordarea ajutorului de înmormântare din partea aparţinătorilor.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat joi că a asigurat caselor de pensii fondurile necesare pentru a putea acoperi toate cererile de ajutor de înmormântare şi, într-un efort de a impulsiona vaccinarea, a transmis angajaţilor ca, odată cu eliberarea sumelor respective, să le explice aparţinătorilor importanţa imunizării.

„Cu regret trebuie sa spun ca ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii județene indica o creștere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces. Este o realitate foarte trista, dar se cuvine ca ea sa fie cunoscuta – numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor față de cele primite in anii trecuți.

Am asigurat astăzi caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri. Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii sa comunice, la rândul lor, in fiecare ocazie, ca vaccinarea este cea mai importanta soluție la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare si riscul de a face o forma grava a bolii. Persoanele in vasta sunt cele mai vulnerabile in fata virusului si reiau cu acest prilej apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluția vaccinării, care asigura un nivel suplimentar de protecție in fata Covid-19. Recomandările autorităților sanitare din Romania sunt bazate pe o reala expertiza stiintifica medicala, interna si internațională. Orice alte recomandări sau păreri, oricât de bine intenționate ar putea părea, trebuie ignorate pentru ca ele pot conduce la agravarea stării de sănătate a pacienților Covid-19.”, a scris joi Raluca Turcan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos