Acasă Sanatate RAPORT OFICIAL: Jumatate dintre FRUCTELE si LEGUMELE din Romania SUNT OTRAVITE!

RAPORT OFICIAL: Jumatate dintre FRUCTELE si LEGUMELE din Romania SUNT OTRAVITE!

Un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide arată că la o treime din legumele, respectiv 46% din fructele autohtone, s-au descoperit urme de substanţe folosite de producători pentru a obţine recolte mai bogate sau pentru a-şi proteja culturile. Din fericire, valorile sunt sub limita admisă. Insa in contextul scandalului privind cauzele imbolnavirii bebelusilor din Arges, aceste date sunt ingrijoratoare.

Din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63%, aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite.

Citeste si:

Dintre legumele analizate, cele care prezintă procentul cel mai mare de reziduuri de pesticide sunt: pătrunjel 75%, salată 73%, ciuperci 55%, morcovi 43%, gogoşari 43%. Chiar dacă nivelul de substante nocive din astfel de alimente respectă normele legale, medicii spun că, dacă sunt consumate repetat, pot provoca probleme de sănătate, informeaza romaniatv.net.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPolitia CAUTA si OPRESTE un anumit tip de soferi! Atentie, este RETINUT certificatul de inmatriculare!
Articolul următorAUDIO TERIFIANT! Inregistrarea PRIMULUI APEL la 112 din timpul incendiului in Colectiv!