Acasă ACTUALITATE Rares Bogdan: „Presedintele Iohannis il va desemna tot pe Florin Citu daca...

Rares Bogdan: „Presedintele Iohannis il va desemna tot pe Florin Citu daca trece motiunea de cenzura”

26

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat duminica, din nou, ca PNL nu renunta la Florin Citu si ca il sustine pe mai departe in functia de premier. El a sustinut ca Iohannis il va desemna din nou pe Citu, daca motiunea de cenzura va trece.

„Alegerea noastra pentru a fi premier, pe scurta, medie si lunga durata, este Florin Citu. Noi nu avem o alta optiune. Oricine speculeaza alte optiuni, sunt strict din dorinta de a face scenarii politice. Noi mergem pe Florin Citu si pe el il vom sustine si cu el vom traversa aceasta perioada”, a declarat Rares Bogdan in cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Intrebat daca nu crede ca el ar fi o varianta mai buna de premier, Rares Bogdan a precizat ca, din punctul sau de vedere, „Florin Citu este cea mai potrivita persoana” pentru functia de prim-ministru.

„Eu imi voi folosi toata influenta si capacitatea pentru a-i strange o majoritate parlamentara lui Florin Citu”, precizat prim-vicepresedintele PNL.

Ce se va intampla daca motiunea de cenzura va trece? ”Jocul e la presedinte. Dupa cum stiti, sistemul constitutional romanesc, chiar daca nu e un sistem pur prezidential, dupa model francez sau american, este un semi-prezidential in care rolul presedintelui este extrem de important. (…) Aici, presedintele are cateva roluri esentiale, iar unul dintre rolurile cele mai importante ale presedintelui in sistemul constitutional romanesc este exact desemnarea premieruluivine in fata domniei sale”, a afirmat Rares Bogdan.

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis il va desemna pe Florin Citu prim ministru in situatia in care Guvernul va cadea in urma motiunii de cenzura, prim-vicepresedintele PNL a raspuns: ”Sunt absolut convins, stiu si de prevederea de la Curtea Constitutionala, care este interpretabila. Eventual, daca consideram decizia data in 2020 ca fiind una interpretata in sensul spuselor dumneavoastra (in sensul in care premierul care conduce guvernul demis prin motiune de cenzura nu mai poate fi nominalizat – n.r) desi exista o alta interpretare, pe care ne-a prezentat-o domnul Zegrean, cu siguranta putem merge pe un premier din interiorul cabinetului care sau sa demisioneze, sau sa nu primeasca votul de investitura. Dar alegerea noastra pentru a fi premier pe scurta, medie si lunga durata este Florin Citu. Noi nu avem o alta optiune. Oricine speculeaza alte optiuni, sunt strict din dorinta de a face scenarii politice. Nu. Noi mergem pe Florin Citu si pe el il vom sustine si cu el vom traversa aceasta perioada. Veti vedea”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos