Acasă ACTUALITATE Rasturnare de situatie! Ce le-a spus Sebastian Ghita politistilor in momentul in...

Rasturnare de situatie! Ce le-a spus Sebastian Ghita politistilor in momentul in carea fost legitimat!

73

Sebastian Ghiță ar fi avut un plan bine pus la punct. Chiar înainte de a fugi, fostul deputat şi-ar fi comandat pașaportul sloven, potrivit unor surse judiciare citate de jurnaliștii de la Sursa Zilei. Aceștia scriu că autoritățile judiciare române bănuiesc că actele de identitate ar fi fost emise de funcționarii sloveni pentru că arătau impecabil și nu puteau fi deosebite de unele originale.

De asemenea, potrivit jurnaliștilor de Sursa Zilei, în momentul capturării, fostul patron RTV le-ar fi spus oamenilor legii „I’m not Ghiță”.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad joi noapte spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării, Alexandru Ghiță.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că omul de afaceri a fost prins pe stradă şi că nu a opus rezistenţă. Ministrul de Interne a precizat că procedurile de extrădare vor începe abia după ce autorităţile sârbe vor soluţiona dosarul penal deschis lui Ghiţă pentru că a prezentat acte false.

Conform Ministerului Justiţiei, extrădarea lui Ghiţă din Serbia va fi solicitată în baza Convenţiei europene de extrădare.

Pe numele lui Ghiţă există două mandate de arestare, el având, în România, cinci dosare penale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos