Acasă ACTUALITATE Rasturnare de situatie pe frontul de Est: Ucraina primeste tancuri moderne din...

Rasturnare de situatie pe frontul de Est: Ucraina primeste tancuri moderne din Germania! Rusia ramane cu relicvele sovietice

După o lungă dezbatere, Germania a luat decizia de a trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina.

Cancelarul Scholz a decis să livreze tancuri de luptă Ucrainei. Tancurile Abrams ar putea veni din SUA.

Guvernul german vrea să acorde permisiunea de a exporta astfel de tancuri care sunt deținute și de alte state, cum ar fi Polonia.

Germania va livra tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei. Potrivit revistei de știri „Spiegel”, cel puțin o companie de Leopard 2A6 urmează să fie livrată.

„Leopard 2 este un tanc modern, bine protejat și cu senzori de calitate”, a declarat pentru CNN Jack Watling, expert militar în cadrul Institutului de Studii Strategice de la Londra (Royal United Service Institute – RUSI). „Inițial, tancul a fost proiectat special pentru a putea fi operat și întreținut de către recruți, prin urmare este mai simplu de folosit pe câmpul de luptă, comparativ cu alte tancuri NATO, precum Challenger 2”.

Conform informațiilor din surse deschise publicate pe blogurile militare, tancul Leopard are un sistem de ochire cu telemetru laser și cameră termală, conectate la un sistem computerizat de conducere a focului. Acest sistem calculează automat și precis distanța, face corecțiile balistice în funcție de teren, tipul de muniție folosită și condițiile meteo, potrivit digi24.ro

Sistemele moderne de conducere a focului, precum cele de pe tancurile Leopard, permit descoperirea și identificarea rapidă a țintei, direcționarea rapidă a tunului pe țintă și menținerea stabilizată a tunului pe direcția de urmărire. Astfel, un tanc Leopard poate angaja ținte până la o distanță de 9.900 de metri.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSistemul Național de Transport Gaze a intrat în prealertă. Mesajul Transgaz pentru populatie
Articolul următorCel mai ghinionist roman: L-a lovit masina de doua ori in interval de cateva ore