Acasă ACTUALITATE Rusia infiinteaza zeci de colonii penale si transforma Ucraina intr-un lagar!

Rusia infiinteaza zeci de colonii penale si transforma Ucraina intr-un lagar!

Guvernul rus a însărcinat autorităţile penitenciare să construiască 25 de colonii penale în regiunile anexate din Ucraina încă de la începutul războiului, a relatat miercuri monitorul oficial al parlamentului, Parlamentskaia Gazeta, citat de DPA, informează Agerpres.

Douăsprezece închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie, unde urmează să fie construită şi o colonie penală deschisă, potrivit unui ordin al guvernului rus emis marţi.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile civile Rusia în Spatele Gratiilor, organizaţia mercenară Wagner a recrutat până acum în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile ruseşti pentru războiul din Ucraina. Dintre aceştia însă, doar aproximativ 10.000 sunt încă în acţiune, restul au căzut, au fost răniţi, capturaţi sau abandonaţi, a raportat organizaţia.

Statul major ucrainean a declarat miercuri dimineaţă că grupul Wagner face recrutări printre prizonierii ucraineni din cauza pierderilor mari.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIntrebarea care dezbina internetul: Medicii ar trebui sa lucreze ori la stat ori la privat? Cum ar fi mai bine?
Articolul următorToate femeile ar trebui sa stie asta: Manichiura cu gel cauzeaza cancer!