Acasă ACTUALITATE Razboi CIVIL in Turcia! Confruntari violente intre pucisti si loialisti, Erdogan a...

Razboi CIVIL in Turcia! Confruntari violente intre pucisti si loialisti, Erdogan a ramas la putere!

Turcia se afla in plin razboi civil dupa ce Armata a incercat vineri noapte sa preia puterea si se pare ca a esuat.
Sambata dimineata mai multe zone erau învăluite in fum în Ankara, după o noapte de confruntari violente intre pucisti si loialisti.Avioane militare ale rebelilor au bombardat Palatul prezidențial din Ankara.

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a ordonat sâmbătă armatei să doboare avioanele şi elicopterele aflate în mâinile militarilor pucişti, a declarat un responsabil turc, informează AFP.

„Avioane de luptă au decolat de la baza lor din Eskisehir”, în vestul Turciei, pentru a lupta contra aparatelor rebelilor, a precizat acest responsabil, citat de AGERPRES.

Puciștii încă mai controlează zone însemnate din marile orașe și din țară și se semnalează confruntări violente între unitățile loiale Regimului Erdogan și cele loiale liderilor puciști. Oficiali turci susțin că în capitală continuă și bombardamentele asupra Parlamentului și a altor obiective vitale.

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat până acum arestarea a peste 120 de ofițeri din cadrul Armatei, iar procurorul general a anunțat peste 40 de victime în Ankara în urma înfruntărilor armate. Daunele materiale nu au putut fi încă stabilite.

Premierul a anunțat că CNN Turk care anterior își oprise emisia sub amenințarea armelor a revenit în emisie și a spus că a dat instrucțiuni precise forțelor loialiste să elimine orice rezitență din partea trupelor rebele.

Lucrurile devin din ce în ce mai bune de la un minut la altul”, a spus premierul Turciei.

Potrivit unor surse diplomatice turcești, mai mulți ofițeri de rang înalt  implicați în lovitura de stat împotriva Președintelui Recep Erdogan au fost arestați. Între aceștia sunt: Generalul Muharrem Kose (capul rebeliunii – surse), Colonelul Mehmet Oguz Akkus, Maiorul Erkan Agin, Locotenent colonel Dogan Uysal.

La ora 2 a dimineții de sâmbătă, potrivit acelorași surse, lovitura de stat eșuase, potrivit Q Magazine.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLovitura de stat in Turcia! Armata a preluat controlul tarii, Erdogan a cerut populatiei SA IASA IN STRADA!
Articolul următor42 de morti si zeci de raniti in urma LOVITURII DE STAT din Turcia!