Intra in contact cu noi

Tehnologie

Reactie FOARTE DURA a lui Moise Guran!

Publicat cu

pe

Jurnalistul Moise Guran a comentat pe blogul său scena surprinsă într-un troleibuz din București, unde o femeie care fuma o țigară electronică este bătută de alți călători, în vreme ce nimeni nu intervine pentru a opri conflictul. 
guranÎntâi de toate, o duamnă fumează în troleu o țigară electronică. E voie? Teoretic e. Nu scoate fum, scoate abur, cum scoatem toți din plămâni. Regula de bază a democrației spune că e permis orice nu-i lezează pe ceilalți. E permis și să fii prost crescut. Categoric, țigara electronică nu le afectează sănătatea dar, câțiva pensionari se simt ofensați. Desigur, o regulă uitată a bunei cuvințe, în democrație sau nu, spune că nu e frumos să fumezi pe stradă și, cu atât mai puțin, în mijloacele de transport în comun. Gestul e nepoliticos oricum l-ai lua, iar efectuat de o duamnă, e și mai și…

Aici consemnăm prima durere în c..r. La duamnă.

Pe ea n-o interesează ce cred ceilalți… na! e democrație, gândește ea. Mai târziu, chiar îi strigă unuia dintre agresori: Comunistule! semn că, mutatis mutandis, duamna consideră că e democratic să fumezi țigară electronică în troleu, dacă un comunist nu ar concepe aşa ceva.

Buun!

Unul dintre pensionari spune că el nu suportă așa ceva… probabil nici nu știa ce e aia țigară electronică și, chiar dacă cineva explică, tot n-avea cum să înțeleagă care-i treaba. De fapt, era ofensat de tupeul duamnei și, sub un pretext, îi cere să înceteze. Probabil că dacă era un vorba de un duămn care ar fi fumat, șansele ca vitejii pensionari să scoată un mâr erau mult mai mici. Fiind vorba de o femeie, ba una care mai și rânjește arogant, dintr-o dată 25 de ani de frustrări ai unei societăți pe care n-au înțeles-o, dau în clocot în duămnii pensionari.
Duamna afirmă calm şi tacticos – eşti un boşorog pedofil!

Reclama

Şi de aici se dezlănţuie iadul!

Bagaboantă! Curvă! P..ă! P……ă! Nu te-a mârlit bărbac-tu!

Duămnii penisonari o înjură pe duamnă ca la ușa cortului, chiar dacă în troleu sunt probabil și doamne, nu numai duamne, ba chiar, la un moment dat, se aude și un scâncet de copil.

Mai mult pe blogul lui Moise Guran

Reclama

Tehnologie

Google sterge conturile inactive incepand de vineri

Publicat cu

pe

Google a anuntat inca din luna mai ca incepand cu 1 Decembrie 2023 va sterge toate conturile inactive. Asa ca daca aveti un cont Google pe care nu l-ati mai folosit de ceva vreme? Daca vreti ca acesta sa nu dispara, ar trebui sa va conectati inainte de sfarsitul acestei saptamani.

Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anuntat-o in luna mai, conturile care nu au fost folosite in ultimii doi ani ar putea fi sterse. Conturile considerate inactive vor fi sterse intr-o procedura etapizata incepand de vineri. Daca aveti un cont care risca sa fie sters, ar trebui sa fi primit mai multe notificari de la Google trimise la adresa de e-mail afiliata contului respectiv si la adresa de recuperare a acestuia (daca exista una).

Dar daca inca va mai ganditi la aceasta noua politica – si doriti sa va asigurati ca este salvat continutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail si altele – iata ce trebuie sa stiti. In anuntul din luna mai, Google a atribuit actualizarea conturilor inactive unor probleme de securitate. Conturile care nu au fost folosite de mult timp sunt mai susceptibile de a fi compromise, a declarat compania, mentionand ca aceste „conturi uitate sau nesupravegheate” au de obicei parole vechi, adesea nu dispun de autentificare cu doi factori si primesc mai putine verificari de securitate. Prin urmare, aceste conturi ar putea fi piratate si folosite pentru spam sau alte continuturi rau intentionate, precum si pentru furtul de identitate. Cel mai simplu mod de a va mentine activ contul Google (si, astfel, de a impiedica stergerea acestuia) este sa va conectati la el cel putin o data la doi ani.

Continua sa citesti

Tehnologie

Interes ridicat pentru CIP-ul pe creier al lui Elon Musk! Cine va fi primul cyborg de pe planeta?

Publicat cu

pe

Mii de oameni si-au exprimat interesul pentru unul dintre implanturile cerebrale ale lui Neuralink, spune intr-un articol Bloomberg scris de unul dinte biografii lui Elon Musk, Ashlee Vance.

Vance, care a spus ca a vizitat instalatiile Neuralink de 10 ori in trei ani, a spus ca compania nu a implantat inca dispozitivul intr-un om, dar isi propune sa opereze pe 11 persoane anul viitor si peste 22.000 pana in 2030.

La inceputul acestui an, Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente a dat lui Neuralink, pe care Musk l-a co-fondat in 2016, aprobarea de a lansa testele pe oameni. FDA a respins anterior oferta Neuralink pentru testarea umana in martie din cauza preocuparilor legate de siguranta, a raportat Reuters, inclusiv ca firele conectate la cipul creierului s-ar putea misca in capul unui subiect sau ca cipul s-ar putea supraincalzi.

In septembrie, compania a inceput sa recruteze oameni pentru primul test uman. Neuralink a spus intr-o postare pe blog ca este in cautare de persoane care aveau paralizie la toate cele patru membre din cauza unei leziuni ale maduvei spinarii sau a sclerozei laterale amiotrofice. Compania spune ca spera sa creeze in cele din urma un dispozitiv care sa creeze un fel de simbioza intre oameni si masini si sa le permita oamenilor sa trimita mesaje sau sa joace jocuri folosind doar gandurile lor. Dar mai intai, compania spune ca spera sa ajute persoanele cu tulburari neurologice.

Reclama

Vance, care a fost autorul biografiei din 2015 „Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, a declarat in articolul sau ca, in ciuda „unui mare interes din partea a mii de potentiali pacienti”, compania inca isi cauta primul voluntar sau „cineva care doreste sa-si indeparteze o bucata din craniu de catre un chirurg, astfel incat un robot mare sa poata introduce o serie de electrozi si fire supersubtiri in creier”.

Continua sa citesti

Tehnologie

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Publicat cu

pe

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de la filmele SF pana la realitatea robotilor umanoizi nu mai este mult timp. Iata cum China a dezvaluit ca va demara productia in masa a unor roboti umanoizi care „vor transforma lumea”.

Intr-un document publicat saptamana trecuta, Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei a spus ca robotii, care in urmatorii doi ani vor ajunge la un nivel foarte avansat si vor putea fi produsi in cantitati uriase, vor avea un impact la fel de mare precum telefoanele inteligente. Ministerul a mai transmis ca se asteapta ca robotii sa intre in categoria altor produse care au avut un impact major asupra lumii precum calculatoarele, telefoanele inteligente si noile masini electrice. Documentul nu a oferit prea multe detalii, dar a prezentat planul guvernului chinez intr-un mod foarte ambitios, potrivit Bloomberg.

Continua sa citesti

hot news