31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialRecomandare MAE: Cei care calatoresc cu masina proprie in Bulgaria sa incheie...

Recomandare MAE: Cei care calatoresc cu masina proprie in Bulgaria sa incheie asigurari antifurt!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda celor care calatoresc cu masina proprie in Bulgaria sa incheie asigurari antifurt, potrivit mediafax.ro.

MAE a emis in acest sens o atentionare de calatorie.

„Ministerul Afacerilor Externe recomanda persoanelor care calatoresc cu autoturismul in Republica Bulgaria sa incheie asigurari antifurt si recomanda sa fie consultata periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie”, se arata in comunicatul transmis vineri.

Pe de alta parte, la rubrica de pe site-ul MAE „Conditii de calatorie” se mentioneaza ca Bulgaria este o tara cu un nivel mediu al criminalitatii.

„Infractiuni de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi). S-au semnalat cazuri de agresiune si furt de autovehicule pe soselele nationale”, precizeaza sursa citata.

MAE recomanda ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit sa se pastreze in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra detinatorilor sau in masini.

De asemenea, se mentioneaza ca masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.

O alta recomandare generala este ca deplasarile cu autoturismul sa se efectueze numai pe timpul zilei si pe artere rutiere principale (drumuri europene si autostrazi).

„In cazul in care vi se solicita sa opriti autoturismul si aveti suspiciuni in legatura cu adevarata calitate a persoanelor respective, va recomandam evitarea opririi si deplasarea pana la cel mai apropiat post fix sau mobil de politie, pentru relatarea situatiei si solicitarea de sprijin”, mai este precizat pe pagina web a MAE.

Ultimele stiri