Acasă Stirea zilei Republica Moldova nu mai sta cu capul plecat in fata lui Putin:...

Republica Moldova nu mai sta cu capul plecat in fata lui Putin: Decizie curajoasa impotriva unui gigant rus!

Guvernul Republicii Moldova ia în considerare să dea în judecată compania energetică de stat rusă Gazprom din cauza diminuării semnificative a livrărilor de gaze naturale – a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, anunță MTI, citat de Rador.

Gazprom a redus cu 40% livrările de gaze naturale către fosta republică sovietică, dependentă de eneria rusă, astfel încât Republica Moldova are mari dificultăţi în aprovizionatra populaţiei de 2,5 milioane cu energie electrică. „Juriştii noştri examinează posibilitatea introducerii de sancţiuni împotriva Rusiei pentru nerespectarea contractului” – a afirmat vicepremierul Andrei Spînu, care a adăugat că după creionarea posibilităţilor va fi decisă direcţia în care se va acţiona.

Republica Moldova a semnat un acord cu Gazprom potrivit căruia preţurile la gaze şi petrol pot varia lunar, în funcţie de cotaţiile internaţionale. Totodată, autorităţile de la Chişinău au condamnat războiul Rusiei împotriva Ucrainei

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentLege nouă: Parlamentarii introduc o noua taxa si baga mana in buzunarul HORECA!
Articolul următorVrei sa cumperi porc de Craciun sau sa tai porcul in curte? Nu e asa simplu: Vezi noile reguli din Romania!