Respect! Dupa 13 ani de studii superioare putea practica MEDICINA oriunde in Europa! A ales sa ajute cea mai saraca zona a Romaniei!

10

Petre Atilla Kiss a ales să-și practice meseria în nordul Moldovei, acolo unde managerii de spitale se confruntă cu o criză acută de doctori, din recunoștință pentru ce a primit de la țara sa.

Kiss ste un tânăr școlit la Cluj care a ales să își înceapă carieră în Botoșani, oarecum departe de lumea bună a medicinei, dar într-un județ care are mare nevoie de un neurochirurg bun, scrieb1.ro

Astfel, el unul dintre cei doi doctori care vor acorda consultații și vor opera în nou-deschisul Compartiment de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Botoșani.

„Cred că după 13 ani de studii superioare am o datorie morală ca să practic neurochirurgia mai întâi în ţară”, își explică tânărul alegerea.

În scurt timp urmează să fie modernizat Compartimentul de Neurochirurgie. O bună parte din aparatura necesară a fost achiziţionată, cei doi medici neurochirurgi sunt la post, iar în cel mai scurt timp schema de personal va fi completată cu asistenţi, infirmiere şi îngrijitori, posturile fiind scoase la concurs.

Odată cu această inaugurare, botoșănenii nu vor mai fi redirecționați către clinici din Iași, așa cum se întâmplă în prezent. Aceste transferuri vor avea loc doar în situații deosebit de grave.