24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniFOTO - Aceasta este CEA MAI NORDICA plaja din Romania! Mii de...

FOTO – Aceasta este CEA MAI NORDICA plaja din Romania! Mii de romani care nu pot ajunge la Marea Neagra merg aici!

in:

Stiri pe acelasi subiect

La barajul Stânca-Costești, din județul Botoșani, de pe malul Prutului, aflat la granița cu Republica Moldova, s-a deschis zilele acestea cea mai nouă plajă din România. Românii din nordul țării care nu pot ajunge până la Marea Neagră au parte acum de o alternativă.

Lacul de acumulare Stânca-Costești se află la granița cu Republica Moldova, în imediata vecinătate a orașului Ştefăneşti, din județul Botoșani.

plaja-prut-8-1024x577

Cum aici se adunau săptămânal din ce în ce mai mulți oameni dornici să facă o baie și cum nisipul este destul de fin, autoritățile locale au hotărât să amenajeze acea porțiune de câteva sute de metri pătraţi de plajă. ”Dintotdeauna a fost plajă aici, numai că nu a fost amenajată. Încercăm să o amenajăm pentru turiști, pentru localnici. E primul an. Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică”, a spus primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţură, pentru libertatea.ro

Ideea autorităților de a amenaja zona s-a născut în urmă cu o săptămână, însă startul distracției s-a dat weekendul acesta. A fost montată chiar și o scenă de concerte și un loc amenajat pentru spuma-party.

plaja-prut-12-1024x768plaja-prut-9-1024x768

”E foarte bine, e foarte frumos, vreme frumoasă. Nu se compară cu marea, dar chiar e OK. Apa e foarte caldă, dar mai trebuie modificat pe aici. Este iarba asta pe aici!”, a spus Mihaela, o tânără venită de la Botoşani, de la 60 de kilometri, pentru a petrece cu câţiva prieteni la ”litoralul” moldovenesc.

plaja-prut-2-1024x768

(foto libertatea.ro)

Autoritățile locale susțin că anul viitor vor încerca să înființeze în acea zonă o bază de agrement, iar plajă va fi întreținută permanent. Va fi amenajată și o scenă permanentă pentru concerte, dar și o zonă pentru corturi, în speranța că ea va deveni zonă turistică, mai ales că ieri deja erau aproape 10 corturi instalate pe plajă.

Ultimele stiri