10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăMondenRobert De Niro si Michael Douglas intr-o campanie impotriva armelor nucleare! VIDEO

Robert De Niro si Michael Douglas intr-o campanie impotriva armelor nucleare! VIDEO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mai multi actori printre care Robert De Niro, Michael Douglas, Matt Damon si Christoph Waltz,  apar intr-un videoclip inclus intr-o campanie creata cu scopul de a cere presedintilor Barack Obama si Vladimir Putin sa isi imagineze o lume fara arme nucleare.

Cei patru actori s-au alaturat altor nume sonore de la HollywoodMorgan Freeman, Naomi Watts, Alec Baldwin, John Cusack si Danny DeVito – care apar, printre altii, intr-o noua campanie initiata de grupul Global Zero, ce a fost lansata pentru a coincide cu Summitul G8 din Irlanda de Nord, in cadrul caruia liderii mondiali se intalnesc pentru a discuta despre armament si politica internationala de aparare (17-18 iunie), informeaza contactmusic.com.

Aceasta inregistrare video face parte dintr-o campanie internationala care ii cere presedintelui american Barack Obama sa ghideze politica mondiala catre eliminarea totala a armelor nucleare, prin negocierea unor noi transe de reducere a armamentului american si a celui rus si prin invitarea pentru prima oara in istorie si altor puteri nucleare la acele negocieri.

Michael Douglas deschide aceasta inregistrare video spunand:

„Mesajul transmis de expertii in securitate nationala si de cetateni din lumea intreaga este clar: singura metoda pentru a elimina pericolul nuclear global consta in distrugerea tuturor armelor nucleare. A sosit timpul sa ghidam lumea spre politica «zero arme nuclare»”.

Morgan Freeman completeaza:

„Armele nuclare sunt relicve depasite de pe vremea Razboiului Rece. Ele nu mai rezolva problema amenintarilor la adresa securitatii din zilele noastre si costa 1 trilion de dolari pe deceniu pe plan mondial. A sosit timpul sa scapam de ele”.

In cadrul acestei initiative, reprezentantii grupului de initiativa Global Zero au expediat o scrisoare la Casa Alba, semnata de peste 70 de premieri, ministri de Externe si ai Apararii si de comandanti de armate, care include si o declaratie oficiala adoptata recent de Parlamentul European care sprijina initiativa Global Zero de eliminare a armelor nucleare.

In ultimele saptamani, numerosi actori si muzicieni, precum Leonardo DiCaprio, Paul McCartney, Tom Morello, Yoko Ono, Serj Tankian si grupurile rock Pearl Jam si R.E.M. au promovat campania Global Zero pe conturile lor de pe retelele de socializare.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri