24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiRobert Negoiță anunță că cea mai mare parcare subterană din România este...

Robert Negoiță anunță că cea mai mare parcare subterană din România este aproape gata

in:

Stiri pe acelasi subiect

În prezența reprezentanților presei, Robert Negoiță, candidat pentru un nou mandat de primar al Sectorului 3, a prezentat, astăzi, stadiul lucrărilor la cea mai mare parcare subterană din România, construcție aflată sub bulevardul Decebal din Sectorul 3.

Aceasta are o lungime de 550 de metri și o lățime de 17,5 metri și este cuprinsă între strada Dristorului și Piața Muncii. Găzduiește 750 de locuri de parcare și este structurată pe două niveluri. Dincolo de lucrările la parcarea subterană, proiectul prevede și lucrări de reorganizare și reamenajare a zonei de suprafață, pe tot tronsonul Bulevardului Decebal, adică și porțiunea aflată între Piața Alba Iulia și strada Dristorului: extinderea și amenajarea spațiilor verzi, amenajarea zonei pietonale, amenajarea unei piste de biciclete, refacerea zonelor de stații STB și modernizarea mobilierului stradal.

“Este un proiect unic în țară, atât din punct de vedere al complexității de execuție, cât și al viziunii. Dincolo de parcarea propriu-zisă care era extrem de necesară în această zonă de interes, odată cu acest poiect am rezolvat și problemele de la suprafață, regândind zona pietonală și împădurind acest spațiu, dar și probleme ce țineau de rețelele de utilități, vechi de zeci de ani. Fiindcă a trebuit să deveim aceste rețele, le-am și modernizat noi, ceea ce înseamnă că pentru alte câteva zeci de ani, aici nu va fi nevoie de lucrări de reparații sau înlocuiri, deci… mai puține gropi în carosabil, mai puțin disconfort ” a declarat Robert Negoiță, candidat pentru un nou mandat de primar din partea Alianței PRO București 2020. “Parcarea va pune la dispoziție aproape 750 de locuri, dar este gândită și ca un spațiu în care să beneficiem de diferite alte servicii, de exemplu, spălătorie autor self service, vulcanizare sau service auto. Locurile vor fi pentru cetățenii domiciliați în zonă, dar și pentru vizitatori.” a adăugat Robert Negoiță.

Ultimele stiri