23.1 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăACTUALITATERoman AMENDAT de Politie pentru ca a atacat PSD-ul intr-o postare pe...

Roman AMENDAT de Politie pentru ca a atacat PSD-ul intr-o postare pe facebook!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un bărbat din Bistrița a fost amendat de poliție cu 200 de lei din cauza unei postări publice făcute de pagina de Facebook. El a adresat injurii Partidului Social Democrat.

Călin Lucian Farcaș a postat pe contul de Facebook, duminica seară, amenda pe care a primit-o în urma expresiilor jignitoare adresate PSD printr-o postare din data de 12 martie.

Amenda a fost data în data de 28 aprilie de către Poliția municipiului Bistrița, iar în procesul verbal se arată că el „a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii și cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din cadrul formațiunii politice PSD Bistrița-Năsăud”, relatează presa locală.

Bărbatul era nemulțumit în acea postare de petrecerea organizată de social-democrați în data de 11 martie. Călin Lucian Farcaș arată că formațiunea politică ar cheltui banii pe chefuri, în timp ce alocația unui copil nu trece de 84 de lei lunar.

Bistrițeanul, care momentan trăiește și muncește în Marea Britanie, a precizat că nu are de gând să plătească amenda, pe care o consideră „o parodie”, și a adăugat că va continua să se adreseze formațiunii politice pe același ton. El a precizat că se va adresa justiției pentru că i-a fost lezat dreptul la liberă exprimare.

IPJ Bistrița-Năsăud a precizat că amenda a fost dată în urma unei sesizări formulate în data de 17 martie de către social-democrați.

„A fost în urma unei sesizări formulate în data de 17 martie de către o formațiune politică. (…) A fost sesizată printr-o petiție. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au avut-o în lucru și au făcut verificări cu privire la sesizare, la aspectele semnalate”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvant al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsaud.

Amenda a fost dată în baza Legii 61/1991, art.2, punctul 1, unde se arată că reprezintă contravenție „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”.

Potrivit HotNews, Călin Lucian Farcaș a fost director de marketing al Clubului de fotbal Gloria Bistrița și vicepreședinte al PP-DD Bistrița-Năsăud, partid din partea căruia a candidat în anul 2012 pentru o funcție de consilier județean, pe care însă nu a obținut-o.

Ultimele stiri