Acasă Arges Roman membru al Statului Islamic ARESTAT la Pitesti! Planuia un atac terorist...

Roman membru al Statului Islamic ARESTAT la Pitesti! Planuia un atac terorist la o unitate militara, in colaborare cu sprijin islamic din Franta!

31
Un barbat de de 39 de ani a fost retinut de procurori, potrivit Digi 24, sub acuzatia de se fi radicalizat sub indrumarea propagandei Statului Istlamic.

„Suspectul zis ‘Ibrahim’ incepand cu luna noiembrie 2016 a utilizat si/sau utilizeaza si in prezent, pe o retea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul carora a postat si distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum si inregistrari cu atacuri ale DAESH si executii, prin decapitare si impuscare, cu intentia de a le face cunoscute si de a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o. (…)

In primavara anului 2015, suspectul s-a deplasat in zona unui obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei, observand cu atentie caile si punctele de acces precum si modalitatea in care acesta este ingradit.

Datele si informatiile respective au fost culese de catre suspect in scopul transmiterii ori punerii la dispozitia unei entitati teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai carei adepti au plecat in zona siriano-irkiana pentru a participa la jihad si care a avut legatura cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015″, afirma Directia de de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

DIICOT precizeaza a beneficiat de sprijin Informativ si tehnic din partea Serviciului Roman de Informatii.

Ce spune SRI:

„Serviciul Roman de Informatii, in calitate de autoritate nationala in prevenirea si combaterea terorismului, a intreprins masuri specifice de documentare informativa, in baza unui mandat de siguranta nationala, a unui cetatean roman, in varsta de 39 de ani, suspect de terorism.

In fapt, cetateanul a intrat in atentia SRI in anul 2015, prezentand indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de autoradicalizare.

Cel in cauza s-a manifestat prin activitati de propaganda terorista, derulate in mediul relational si on-line, in favoarea organizatiei teroriste DAESH, la care si-a declarat adeziunea.

Concret, cetateanul si-a exprimat in repetate randuri intentia, si a incercat sa convinga si alte persoane, de a se deplasa in Siria pentru a se alatura organizatiei teroriste DAESH.

Cetateanul a adoptat o forma radicala a islamului in timpul sederii sale, timp de mai multi ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeana, unde a dezvoltat legaturi cu membrii unui grup jihadist din tara respectiva.

Intors in Romania, cetateanul a desfasurat, in mod conspirat, actiuni de documentare detaliata asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea baza. SRI a sesizat DIICOT cu privire la actiunile ilegale ale cetateanului in cauza”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos