Acasă Romani in strainatate Romanca aleasa VICEPRIMAR al Berlinului! Desi are cetatenie germana, nu a renuntat...

Romanca aleasa VICEPRIMAR al Berlinului! Desi are cetatenie germana, nu a renuntat NICIODATA la Romania!

1223

O romanca, pe nume Ramona Pop, a fost aleasa viceprimar al Berlinului, după ce a fost cap de listă a partidului la alegerile din 2016, a ajuns să devină viceprimar și Senator pentru Economie în Berlin. Iată cum a ajuns ambițioasa româncă Ramona Popa, să lipte pentru interesele cetățenilor români.

Cine este Ramona Pop? S-a născut la Timișoara, pe 31 octombrie 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin, conform ziarulromanesc.de.

Membră a Partidului Verde din 1997, a urcat în ierahie, ajungând să fie aleasă în Parlamentul din Berlin (Abgeordnetenhaus) încă de la vârsta de 24 de ani.

A fost cap de listă al partidului la recentele alegeri din 2016 de la Berlin. Din 8 Decembrie este viceprimar și Senator pentru Economie, Energie și Intreprinderi (Senatorin für Wirtschaft, Energie und Betriebe).

Ramona Pop are dublă cetățenie, germană și română. Un contracandidat al său din partea CDU a atacat în campanie tema dublei cetățenii, iar ea a ripostat.

Cand refugiații stăteau în anul 2015 cu miile în gara din Budapesta, Ramona Pop a povestit presei germane că și ea, copil fiind, a trecut tot prin Budapesta.

„Pop nu și-a menționat proveniența dintr-o familie de imigranți, până în 2015“, a scris Tageszeitung din Berlin. Însă după controversa cu politicianul creștin-democrat, „ea a fost pe punctul de a merge la ambasada română pentru a-și cere din nou un pașaport românesc“.

Articolul precedentCum va fi vremea in Romania pana la 1 mai!
Articolul următorIncepe constructia celui mai mare pod modern din Romania! Va avea 2 kilometri si va fi suspendat peste Dunare!