Acasă Turism Romania a intrat in zona galbena si tot mai multe tari interzic...

Romania a intrat in zona galbena si tot mai multe tari interzic romanilor sa mai calatoreasca

22911

Doctorul Alexandru Rafila a anuntat, joi, ca Romania a ajuns in topul unui nedorit clasament la tarilor cu europene cu cel mai mare numar de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa. In acest clasament, Romania ocupa locul 3, fiind depasita doar de Portugalia si Suedia.

Romania este inclusa in zona galbena a infectarilor cu coronavirus din Uniunea Europeana. „Lucrul acesta ar limita foarte mult circulatia cetatenilor romani”, a declarat Rafila la Antena 3.

„Trebuie sa facem cu totii un efort individual ca sa avem un raspuns colectiv, ca sa putem sa scadeam aceasta incidenta pana in zona verde, pentru ca discutia la nivelul Uniunii Europene privind libera circulatie a cetatenilor in spatiul comunitar pune o anumita problema: tarile care depasesc media Uniunii Europene s-ar putea sa fie constranse, daca doresc sa-si trimita cetatenii in celelalte tari care sunt in zona verde, acestia sa stea doua saptamani in izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulatia cetatenilor romani”, a spus Alexandru Rafila.

Rafila a subliniat ca Estonia a luat deja masura carantinarii cetatenilor care vin din Romania, Bulgaria si Polonia.

Printre tarile care se mai afla in „zona galbena” se mai numara Suedia, Portugalia, Bulgaria si Polonia. Alte tari din afara blocului comunitar care se afla in zona galbena sunt Marea Britanie si Serbia.

Deja unele state au luat masuri pentru a bloca calatoriile din Romania. Danemarca este incepand de sambata deschisa calatoriilor catre si dinspre majoritatea tarilor europene, cu exceptia a sase tari, printre care si Romania. Decizia este luata pe baza evolutiei epidemiei de coronavirus in fiecare dintre acestea, a anuntat joi Ministerul danez de Externe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos