Acasă Social Romania a pierdut circa 10 miliarde de euro din cauza EMIGRATIEI!

Romania a pierdut circa 10 miliarde de euro din cauza EMIGRATIEI!

33

1varujanMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca din 1990, Romania a pierdut circa 10 miliarde de euro din cauza migratiei.

Vosganian a mai spus ca un loc de munca este mai valoros decat o casa, pentru ca ”daca faci o casa si nu ai cu ce sa o intretii, vine banca si ti-o ia, asa cum se va intampla cu cei care au avut incredere in viitor si au facut credite in 2007 sau 2008”.

”Fiecare loc de munca este chiar mai valoros decat o casa, pentru ca daca faci o casa noua si nu ai cu ce sa o intretii, vine banca si ti-o ia. Asa se va intampla si cu cei care in 2007 si 2008 au avut incredere in viitor si si-au luat case cu credit la banca sau masini in leasing si au fost nevoiti sa le dea. De aceea, preocuparea noastra trebuie sa fie prin toate mijloacele pe care le avem sa le dam de munca romanilor. Nu vom putea sa echilibram sistemul de pensii, sistemul de asigurari de sanatate fara sa avem sase milioane de salariati in Romania. Tot timpul cat vom avea sub sase milioane de salariati, Romania va fi in stare de deficit, daca socotim ca acum se pensioneaza ‘decreteii’, ca populatia imbatraneste si ca emigratia care a capatat dimensiuni coplesitoare, ne rapeste generatia tanara si plina de initiative. (…) Romania a pierdut, din 1990 si pana acum, circa 10 miliarde de euro din cauza emigratiei si ma refer doar la ce a investit statul in a-i educa pe acesti oameni’, a spus Vosganian.

Ministrul Economiei a afirmat ca pierderile Romaniei cauzate de emigratie sunt mult mai mari de 10 miliarde de euro daca se ia in calcul si ce ar fi putut produce in Romania tinerii care au plecat.

„Nu ma refer la faptul ca unii dintre ei au ajuns personalitati de frunte ale stiintei mondiale sau antreprenori de mare succes. Nu ma refer la ce ar fi putut ei sa produca, ci doar la cat a investit statul si s-a dus pe apa sambetei, pentru ca oamenii aceia au plecat si foarte putini dintre ei se vor mai intoarce altfel decat in concedii sa-si vada bunicii”, a spus Vosganian.

Potrivit lui Vosganian, din 1990 Romania nu a avut decat un singur proiect national – intrarea in Uniunea Europeana, dar care insa nu a rezolvat problemele Romaniei, pentru ca aici nu este competitiva, ci doar complementara.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos