Acasă Economie Romania are cele mai mari scumpiri din Europa la carnea de pasare...

Romania are cele mai mari scumpiri din Europa la carnea de pasare si de porc!

România raportează a doua cea mai mare scumpire la carnea de pasăre și de porc din UE. Prețurile au crescut cu 15-21%, potrivit economica.net.

Față de anul trecut, prețul cărnii de pasăre și de porc s-au scumpit la poarta fermei cu 21% și respectiv 15%. Între statele UE, atât la porc cât și la pasăre avem a doua cea mai mare creștere de preț.

De la începutul acestui an, prețul cărnii de pasăre la poarta fermei a crescut săptămânal și s-a ajuns la un plus de 21,5% față de perioada similară a anului trecut. Mai exact, din datele Comisiei Europene, în săptămâna ce începe cu 7 februarie, prețul a ajuns la 167, 8 euro carcasa de 100 de kilograme, cu 4,6% mai mult decât luna anterioară și cu 1,4% în plus față de săptămâna anterioară. România a raportat astfel a doua cea mai mare creștere de preț din Uniunea Europeană raportat la 2021, după Italia ( plus 50%) în contextul în care fermierii locali au cea mai ieftină carne. Față de media europeană, carnea de pasăre vândută în România este 55 de euro (25%) mai ieftină.

Cea mai scumpă carne de pasăre se comercializează în Germania – 331 de euro carcasa de 100 de kg.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFrică mare în Europa de Vest: ”Trebuie să îl oprim pe Putin, pentru că nu se va opri la Ucraina!”
Articolul următorUcraina: Rusia a început bombardamentul cu armament greu!