Acasă Comentariul zilei Romania este in mijlocul unui butoi cu pulbere! Unul dintre cei mai...

Romania este in mijlocul unui butoi cu pulbere! Unul dintre cei mai respectati strategi crede ca razboiul este inevitabil in Europa de Est!

49

Într-un interviu cu George Friedman, unul dintre cei mai respectaţi strategi din lume, Business Insider a întrebat care sunt şansele izbucnirii unui nou război de proporţii în lume, informează zf.ro.

Răspunsul lui Friedman, conform celor de la zf.ro a fost categoric: ”În toată istoria nu a existat niciun secol fără un război major şi nu cred că secoulul XXI va fi excepţia”.

”Din 1815 până în 1871 nu  fost niciun război de proporţii în Europa. Apoi a venit Primul Război Mondial. Apoi, dacă ne uităm la Europa, de la războiul de Şapte ani până la războaiele Napoleonice ale secolului 19 şi la Războaiele Mondiale, fiecare secol a avut câte un război major. Nu cred că acest secol va fi diferit”.


Citeste si:

Pentru prima oara de la Razboiul Rece incoace, Rusia scoate ARSENALUL NUCLEAR la parada!

Tata si fiu, LUPTA IMPREUNA pentru Romania, in teatrul de razboi din Afghanistan! ”Ma simt in SIGURANTA langa TATA!”


El a adăugat că atâta vreme cât există ţări precum Germania, China şi Rusia care au început să fie în declin şi înlocuite de altele, atunci încep agitaţiile geopolitice. Atunci începe să fie periculos, pentru că încă nu a fost atins un echilibru.

Citeşte continuarea pe zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos