29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalRomania, exemplu negativ in Franta! Trebuie evitata aderarea tarii la Spatiul Schengen,...

Romania, exemplu negativ in Franta! Trebuie evitata aderarea tarii la Spatiul Schengen, pentru ca de la noi vin multi rromi! Afla cine a declarat asta

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania, dar si Bulgaria nu trebuie sa adere la Spatiul Schengen. Motiovul? Pentru ca din cele doua tari vin cei mai multi romi. Asta a afirmat fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP si posibil candidat la presedintia Frantei.

schengen

In cadrul unui interviu acordat postului TF1, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigratiei in Franta, in contextul in care candideaza pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) si pentru functia de presedinte al Frantei. Acesta propune reformarea Spatiului Schengen si trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +”.

„Este necesara crearea unui corp european al politiei de frontiera, iar Franta trebuie sa preia responsabilitatea acestei initiative, in cooperare stransa cu tari afectate de imigratia masiva, precum Italia, Spania, Grecia si Malta. Trebuie sa evitam in mod absolut aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei”, de unde vin cei mai multi romi in Franta, a declarat Fillon.

In opinia lui François Fillon, Franta nu mai poate primi fluxuri masive de imigranti. Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuala” organizata de Adunarea Nationala, Camera inferioara a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigratie pe anul respectiv.

Mai mult, Fillon vrea si inasprirea conditiilor de obtinere a cetateniei franceze. „In prezent, conditiile sunt prea disparate, iar dobandirea cetateniei franceze este aproape automata”, afirma fostul premier francez.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri