Acasă Transporturi Romania iese din Evul Mediul: Trenuri nou-noute vor circula in toata tara!

Romania iese din Evul Mediul: Trenuri nou-noute vor circula in toata tara!

9190

Ministerul Transporturilor cumpără 20 de trenuri electrice de la o companie italiană. Este vorba despre trenuri moderne care vor fi livrate în termen de 31 de luni de la semnarea contractului.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a desemnat joi Alstom Feroviaria S.p.A. drept câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru achiziția de trenuri electrice inter-regionale RE-iR.

Oferta financiară a societății a fost de 1.309.065.880 lei fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare și bugetul de stat. Compania va livra 20 de trenuri electrice și va asigura mentenanța lor timp de 15 ani. Contractul mai prevede livrarea trenurilor în termen de 31 de luni de la semnarea documentului, precum și instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea garniturilor și a aplicațiilor software.

Articolul precedentPNL și PSD ar fi ajuns la o intelegere pentru o guvernare de 7 ani
Articolul următorPremierul Citu anunta ca Certificatul Verde va deveni obligatoriu pentru toata lumea: „Această măsură este cea mai non-invazivă”