11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiRomania in plin razboi: radiografia necrutatoare a lui Oreste in lupta politicienilor...

Romania in plin razboi: radiografia necrutatoare a lui Oreste in lupta politicienilor cu romanii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Nu trebuie sa fii medic, pentru a putea constata fara nici un dubiu, ca sistemul politic romanesc se afla in metastaza. Simptomele se manifesta de cel putin 20 de ani, dar pana astazi nu s-a preocupat nimeni de salvarea sa, scrie Oreste Teodorescu pe blogul personal. Trecem in revista doar cateva dintre efectele care tradeaza o cauza profunda:

  • Incendiul din Maternitatea Giulesti, izbucnit in 2010 si „determinat de încalcarea unor reguli esentiale pentru functionarea in siguranta a unitatii, verificarea cu regularitate a instalaţiei electrice fiind necesara pentru inlaturarea riscurilor de scurtcircuitare si incendiu, iar obligatia de supraveghere in permanentă a pacientilor fiind primordiala in activitatea de terapie intensiva”, se arata in motivarea instantei. Mai mult decat atat, decesele si vatamarile corporale ale bebelusilor s-au produs chiar intr-o unitatea sanitara, institutie infiintata inca de la inceput pentru a salva vieti si vindeca rani, nu pentru a ucide…

giulesti

image-2010-08-16-7698382-41-maternitatea-giulesti

In urma acestei teribile tragedii, in care au murit 6 bebelusi si care a fost hartia de turnesol a putreziciunii din Sistemul Sanitar,asistenta Florentina Cirstea a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare, managerul de atunci, Bogdan Marinesci a primit o amenda de 6500 de lei, iar Maternitatea Giulesti a fost amendata cu 400.000 de lei. Nici o demisie din Guvern, nici o ancheta asupra conditiilor si riscurilor la care sunt supusi pacientii din Romania.

  • A urmat, la o distanta de patru ani, scandalul de la Spitalul de Arsi, unde medicii „au deturnat complet scopul si funcţionalitatea unitatii – singura de acest fel din Romania, in care au fost investite sume importante pentru modernizare şi dotare -, transformand-o practic in propria lor clinica de chirurgie plastica„, dupa cum  au demonstrat  procurorii. Sa ne amintim ca in 2014, un grup de medici si asistente de la  Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastica, Reparatorie şi Arsuri, singurul de această specializare din Romania, unitate in care au fost investite sume importante pentru modernizare şi dotare, l-au transformat intr-o „cooperativa”, unde se montau pe banda rulanta sani siliconati, buze cu Acid Hialuronic si se indreptau nasurile unor celebre dame de companie.

spitalul_de_arsi_56980000

61505231

operatie_87912400

Desi, anchetatorii au constatat ca o parte din medici nu efectuau decat operatii estetice, in interes propriu, necontribuind la realizarea adevaratului obiectiv al Spitalului de Arsi si ca s-au descoperit uriase discrepante intre veniturile legale ale personalului medical implicat si sumele mari de bani gasite la perchezitii, nimeni din conducerea Sistemului Sanitar nu a fost deranjat…S-au facut cateva retineri, pentru linistirea opiniei publice: managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Sectei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu ,Elena Cristina Isac, precum şi o angajata a unei clinici private au fost retinuti de catre procurori. Si cam atat..

  • Oroarea din clubul Colectiv si, de curand , criza dezinfectantilor din spitale accentueaza si mai mult simptomatologia care evidentiaza coruptia  si incapacitatea autoritatilor din Romania, care pun in pericol siguranta si viata cetatenilor. Toate aceste  grave disfunctionalitati dezvaluie FALIMENTUL statului si releva grupurile clienetelare care paraziteaza Bugetul si care au fost protejate de Sistem, de peste doua decenii.

1

2

lumanari-colectiv-coruptie

Trecand in revista doar cele cateva cazuri din Sistemul Sanitar, putem constata destul de limpede ca politicienii care controleaza aparatul de stat nu mai au nici o competenta si nici o credibilitate in a livra bunuri si servicii publice necesare pentru dezvoltarea sociala si economica a Romaniei. Fara nici o exagerare, putem afirma ca la nivel managerial, decidentii sunt complet impotenti profesional  si ca singurele afaceri care au prosperat in aceasta biata tara au fost cele bazate pe complexul paienjenis al relatiilor clientelare.

O alta vulnerabilitate majora a sistemului si o adevarata plaga pentru societate este faptul ca de peste doua decenii, Educatia din Romania este siluita fara mila de niste inculti/incompetenti/corupti, care nu se gandesc ca viitorul, prosperitatea si demnitatea unei natiuni sunt legate indisolubil de cunoastere, cultura si tehnologie. Criza plagiatelor si a doctoratelor copy/paste este indicatorul cel mai clar al nivelului catastrofal a invatamantului romanesc.

PONTA-PLAGIAT

61737926

Nu trebuie sa fii vreun specialist, pentru a concluziona ca tragedii precum cea de la Colectiv sau Giulesti, bombe cu ceas gen Hexi Pharma se vor multiplica atat timp cat la butoanele Sistemului din Romania se vor afla actualii reprezentanti ai clasei politice, de la varful tuturor partidelor.  Ia, hai se ne imaginam, daca nu se va schimba ceva hotarator in filosofia de guvernanta, cum vor putea face fata, acesti incompetenti corupti in fata unor foarte posibile evenimente: cutremur, epidemie, conflicte, tensiuni sociale, razboi, etc…

In conditiile dezvoltarii conflictului intre SUA/NATO si Rusia cu privire la Scutul de la Deveselul, putem previziona evolutia unui razboi hibrid, care sa implice si tara noastra. Nici nu pot sa ma gandesc ce se va intampla cu soarta acestui neam, pe timp de razboi, daca pe timp de pace, in spitalele romanesti, intre 2010-2016 au murit peste 55.000 de pacienti din cauza infectiilor nosocomiale. In conditiile unor scenarii de conflict international, cum vor gestiona tara actualii politicieni?

Sursa: codulluioreste.ro

Ultimele stiri