Acasă ACTUALITATE Romania in pragul unui grav conflict international. Avionul vicepremierului Rusiei a fost...

Romania in pragul unui grav conflict international. Avionul vicepremierului Rusiei a fost interzis si intors din drum!

17

Tara noastra se afla in pragul unui mare conflict international cu Federatia Rusa. Avionul în care se afla vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care ar trebui să ajungă vineri la Chișinău, se învârtea după-amiază, deasupra teritoriului maghiar. Potrivit unor surse, avionul vicepremierului rus a primit interdicție de survol a spațiului aerian al României. Rogozin a fost invitat la Chișinău de președintele pro-rus al R. Moldova, Igor Dodon, în ciuda protestelor venite din zona politică și a societății civile.

Avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin ar fi fost întors din România, potrivit Publika.md, care citează Poliția de frontieră.

Zborul Moscova-Chișinău a decolat la 11:53 de pe aeroportul Domodedovo din capitalei Rusiei, urmând să aterizeze, conform estimărilor aeroportului din Chișinău, la ora 15:00, scrie Agora.md.

Despre faptul că oficialul rus se află în acest avion a scris însăși Rogozin, aflându-se pe aeroportul din Moscova: „Chișinăul a încercat să refuze aterizarea cursei din Domodedovo a companiei S7, la bordul căreia delegația noastră plănuiește să zboare”, a scris acesta.

Rogozin urmează să participe în regiunea transnistreană la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Între timp, Rogozin este așteptat în fața aeroportului de un grup de cetățeni, care protestează împotriva vizitei sale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos