Romania, printre tarile cu cel mai fertil teren agricol din lume!

Ambasadorul Republicii Argentina la Bucuresti, E.S. Claudio Perez Paladino a afirmat ca Romania, alaturi de Argentina, face parte din grupul select al tarilor cu cele mai fertile terenuri agricole din lume, potrivit agerpres.ro.

‘In acest sector al agriculturii, Romania si Argentina pot parcurge un lung drum de succes. Facem parte dintr-un grup select al tarilor in care solul agricol este unul dintre cele mai fertile din lume. Romania detine o cantitate importanta de teren agricol fertil. Pamantul negru, cernoziomul, au facut posibil ca, la un moment dat, Romania sa fie capabila sa hraneasca milioane de oameni din intreaga lume (…) Romania este importanta pentru terenurile sale extraordinare, dar si pentru faptul ca obtine o mare relevanta in vederea dezvoltarii afacerilor cu Asia Centrala. Este un spatiu important pentru a satisface diferite piete’, a spus oficialul argentinian.

Potrivit ambasadorului, in prezent, autoritatile din Argentina si Romania lucreaza la finalizarea unui Memorandum de Intelegere in domeniul agriculturii prin care fermierii din cele doua state vor avea posibilitate sa colaboreze si sa investeasca reciproc in diverse afaceri.

‘La acest moment se lucreaza la Memorandum de Intelegere intre Romania si Argentina pe domeniul agriculturii pentru a-i atrage pe fermierii din cele doua tari sa investeasca’, a declarat Paladino.

Publicatia ‘The Diplomat Bucharest’, alaturi de Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite si Ambasada Republicii Argentina, a organizat, marti, la Bucuresti, a treia editie a Forumului Romanian Agribusiness.

Evenimentul a reunit jucatori si factori de decizie din domeniul agriculturii, reprezentanti guvernamentali, fermieri si proprietari de firme, banci si fonduri de investitii interesate sa dezvolte afaceri in agricultura din Romania.