Acasă ACTUALITATE Romania pune piciorul in prag: Stop ajutorului pentru Ucraina fara conditii! Ciuca,...

Romania pune piciorul in prag: Stop ajutorului pentru Ucraina fara conditii! Ciuca, scrisoare pentru UE, alaturi de premierii din Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Polonia

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a semnat, împreună cu omologii săi din Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Polonia, o scrisoare comună adresată preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care propune un set de măsuri pentru reducerea semnificativă a dezechilibrelor create în piaţă de importurile masive de cereale ucrainene.

“Avem o responsabilitate faţă de fermierii români şi căutăm constant soluţii pentru dezvoltarea continuă a agriculturii româneşti. Din acest motiv, am semnat împreună cu omologii mei din Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Polonia o scrisoare comună adresată preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, prin care propunem un set de măsuri menite să reducă semnificativ dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cereale ucrainene“, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că propune suplimentarea fondurilor europene distribuite fermierilor drept compensaţii şi posibilitatea folosirii acestor bani pentru direcţionarea exporturilor ucrainene către ţările din Africa şi Orientul Mijlociu, un sprijin financiar european pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din ţările semnatare, precum şi pentru operatorii din piaţă care au nevoie de vehicule suplimentare.

Potrivit unei alte propuneri, Comisia Europeană trebuie să ia în calcul reintroducerea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina, care beneficiază acum de scutire.

“Problemele întâmpinate de fermierii români, afectaţi de tranzitul cerealelor ucrainene, au fost prezentate preşedintelui Comisiei Europene de către preşedintele Klaus Iohannis, în ultima sa vizită la Bruxelles. Şeful statului a cerut reînceperea dialogului tehnic între Comisie şi ministerele Agriculturii din statele afectate, pentru recalcularea cuantumului compensaţiilor. Acest pachet de măsuri se va adăuga programelor pe care Guvernul României şi Comisia Europeană le derulează în sprijinul fermierilor din ţara noastră. România continuă să fie alături de Ucraina în faţa agresiunii ruseşti şi să susţină ţara vecină prin orice mijloace diplomatice, economice şi umanitare“, a spus prim-ministrul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCelebru politician roman acuzat ca a plecat la mare cu amanta
Articolul următorPutin a transformat Rusia in stat vasal Chinei: Yuanul chinez este cea mai tranzacţionată valută străină din Rusia