Acasă Economie Romania va construi la Uzina din Moreni, in parteneriat cu Germania, VEHICULE...

Romania va construi la Uzina din Moreni, in parteneriat cu Germania, VEHICULE BLINDATE pentru NATO!

228

Uzina Automecanica Moreni si producatorul Rheinmetall Landsysteme au semnat acordul actionarilor pentru infiintarea societatii cu capital mixt romano-german pentru fabricarea de vehicule blindate 8×8 in cadrul industriei nationale de aparare, Romanian Military Vehicle Systems S.A., societate in care fiecare actionar detine 50% din capitalul social al acesteia. Noua societate va produce transportoarele blindate 8×8 pentru dotarea fortelor armate romane.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

„Realizarea noului transportor blindat pentru trupe 8×8 este bazata pe cooperare tehnologica si de know-how intre uzina romaneasca, producatorul traditional de transportoare blindate pentru fortele armate, si partenerul sau strain.
Cele doua societati partenere isi propun fabricarea noilor vehicule blindate 8×8 in Romania, dar si ca noile echipamente sa corespunda in totalitate cerintelor operationale ale luptatorilor romani, initiativa venind in contextul nevoilor de inzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Apararii Nationale”, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale ROMARM, din subordinea Ministerului Economiei.

„Consideram ca este extrem de important sa putem oferi Armatei un transportor fabricat in tara, din multiple ratiuni strategice si economice. Realizarea de catre Compania Nationala Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experientei nationale in domeniu si dezvoltarea industriei nationale pe orizontala, iar in plan economic-social va genera locuri de munca, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, retehnologizarea agentilor economici implicati, precum si costuri mai reduse cu mentenanta pe intreg ciclu de viata al produsului. Cu siguranta acesta este un moment cheie in revitalizarea industrie nationale de aparare si speram ca productia de serie a transportorului sa inceapa cat mai curand.”, a declarat Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de aparare din Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

In urma cu o saptamana, premierul Dacian Ciolos anunta ca Armata romana va cumpara transportoare blindate produse in Romania printr-o asociere cu gigantul german din industria de aparare Rheinmetall.

„Se va crea o societate mixta romano – germana care apoi va avea contractul cu MApN pentru transportorul blindat”, a spus Ciolos.

Reamintim ca ministrul Apararii, Mihnea Motoc, declara in aprilie intr-un interviu pentru HotNews.ro ca MApN cauta solutii pentru dotarea fortelor terestre cu transportoare blindate 8×8. Motoc spunea la acel moment ca ministerul voia sa contracteze achizita primelor transportoare inca din acest an.

Conform informatiilor vehiculate de-a lungul timpului, Fortele Armate ar avea nevoie de undeva intre 600 si 800 de transportoare blindate. Pe langa transportoarele blindate 8X8, Fortele Armate ar mai avea nevoie si de transportoare blindate 4X4 ce ar putea fi construite de aceeasi societate nou infiintata de catre Uzina Moreni si Rheinmetall.

Articolul precedentAstazi intra in vigoare! Toti clientii Carrefour, Mega Image, Lidl si Kaufland TREBUIE sa stie asta!
Articolul următorAceasta este CEA MAI CAUTATA meserie din Romania! Salariile ajung la 2000 de euro pe luna!