Acasă ACTUALITATE Romania vrea sa se digitalizeze pe modelul japonez

Romania vrea sa se digitalizeze pe modelul japonez

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a avut o întâlnire memorabilă cu Ministrul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia, Excelența Sa Nishimura Yasutoshi, aflat în vizită la București.

Câteva proiecte concrete discutate:

Deschiderea Oficiului Român pentru Știință și Tehnologie la Tokyo. Estimăm că în 2024 vom finaliza demersul. Va fi un “cap de pod” esențial pentru conectarea ecosistemului de inovare și antreprenoriat din cele două națiuni.

Proiectul pentru oglinzi de mare putere de lângă laserul de la Măgurele, cu implicarea esențială a Okamoto Optics și centrul pentru laseri al Universității Osaka. Investiție de 20 de milioane de euro susținută de la bugetul de stat, avem toate premisele să fie un proiect de mare succes.
Cooperarea în domeniul cercetării nucleare, în contextul noilor proiecte pentru reactoare modulare (small modular reactors — SMRs), Japonia având o expertiza de nivel mondial.

Totodata, ministrul a precizat ca la fel de important, anul acesta vor fi trei evenimente comune. Pe 22 se va organiza evenimentul Inițiativei celor 3 Mări, pe tema digitalizării, la care partea niponă va participa. Apoi în iunie va avea loc un Forum de Inovare România-Japonia, la Cluj-Napoca, iar în octombrie un eveniment de relaționare între companii japoneze și specialiști români în IT&C.

”Mulțumiri speciale ES Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei la București, un lider implicat și vizionar.

Am semnat o declarație comună de sprijin, bazată pe valori și obiective comune. România contează, este tot mai atractivă pentru investitorii din Japonia și privită ca pilon de dezvoltare, stabilitate și inovare. România Viitorului depinde de asemenea parteneri strategici. Înainte, împreună.” a spus Sebastian Burduja.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMesajul Codrutei Kovesi pentru cei care se tem ca va candida la presedintie: ”Sunt persoane care nu pot trai fara sa se gandeasca la mine”
Articolul următorVIDEO-Putin s-a facut de ras la parada din centrul Moscovei. Armata Rusiei n-a fost nicicand mai penibila!