Acasă ACTUALITATE Mesajul Codrutei Kovesi pentru cei care se tem ca va candida la...

Mesajul Codrutei Kovesi pentru cei care se tem ca va candida la presedintie: ”Sunt persoane care nu pot trai fara sa se gandeasca la mine”

Sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, nu are intentia de a candida la alegerile prezidentiale dupa ce isi va incheia mandatul de procuror-sef.

Kovesi s-a aflat recent la Cluj, iar anumite publicatii au sustinut ca isi pregateste candidatura la prezidentiale.

”Nu ma pregatesc pentru nicio candidatura. Am avut o vizita de doua zile in concediu, in timpul meu liber. Cred ca nu este nicio problema daca in timpul meu liber ma duc intr-o librarie, intr-o biserica sau intr-o cofetarie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea in timpul liber cum ma imbrac. Nu inseamna ca daca am luat ie atunci cand ma duc la biserica ca candidez la presedintie.

Am spus de mai multe ori ca nu candidez. Nu m-am razgandit. Singur, incepand de astazi si maine sunt aici in calitate oficiala. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din Romania. Avem 35 de birouri in 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu Euronews.

Ea a comentat si faptul ca se afla in fruntea sondajelor de opinie privind posibilii candidati la presedintie. ”Eu n-am cerut sa nu fiu in niciun sondaj, dar probabil ca sunt persoane care nu pot trai fara sa se gandeasca la mine. N-am vreo explicatie”, a subliniat Kovesi.

Intrebata ce va face din 2026, dupa incheierea mandatului de sefa a Parchetului European, Kovesi nu a dorit sa dea detalii pe acest subiect. ”Stiu ce voi face, dar nu voi candida la presedintia Romaniei”, a mentionat ea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDupă vizita premierului Ciucă familia regală din Emiratele Arabe Unite vine să investească în România: Portul Constanta principala destinatie
Articolul următorRomania vrea sa se digitalizeze pe modelul japonez