Acasă Economie Romanii au fost cel mai numeros grup de turisti straini in Bulgaria...

Romanii au fost cel mai numeros grup de turisti straini in Bulgaria in anul 2012!

1 bulgariaPentru al saselea an consecutiv, romanii au fost cel mai numeros grup de turisti straini in Bulgaria in anul 2012, arata datele Ministerului Economiei, Energiei si Turismului de la Sofia. Bronislav Denev, atasat bulgar la Bucuresti pentru comert si economie, a declarat pentru agentia de stiri Focus ca, in anul 2012, numarul turistilor romani in Bulgaria s-a diminuat, dar nesemnificativ.

Potrivit datelor ministerului bulgar mentionat, Bulgaria a fost vizitata anul trecut de 932.208 turisti romani, ceea ce reprezinta o scadere cu 2,9%. Al doilea grup de turisti straini sunt cei greci (928.000), urmati la distanta de germani (650.000). In perioada ianuarie-decembrie 2012, Bulgaria a fost vizitata de 6,54 milioane de turisti straini, cu 3,4% mai multi fata de anul precedent.

In acelasi timp, Romania este a patra destinatie preferata de bulgari. In anul 2012, Romania a fost vizitata de 318.000 de turisti bulgari. Pe primul loc in acest clasament se situeaza Turcia, cu peste un milion de vizite, urmata de Grecia si Macedonia, pe locul cinci figurand un alt vecin al BulgarieiSerbia.

Sursa: agerpres.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAndreea Marin, sanctionata de Politia Rutiera
Articolul următorPiata AUTO, pe minus dupa primele doua luni, cu o scadere de 3,8%!