Acasă Stirea zilei Premiile Muzicale Radio Romania: Stefan Banica a primit trofeul „Artistul anului 2012”

Premiile Muzicale Radio Romania: Stefan Banica a primit trofeul „Artistul anului 2012”

19

premiileradioromania_46229800Ca la fiecare inceput de primavara, Radio Romania a premiat, intr-un spectacol de gala, cele mai importante performante inregistrate anul trecut, lansarile de single-uri, albume si videoclipuri, concertele si turneele de anvergura, hiturile, prezentele in festivaluri si topurile autohtone si internationale, distinctiile obtinute, campaniile, competitiile si participarile la evenimente speciale.

Pe scena evenimentului, au urcat rand pe rand, in concert live: Andra si What’s Up impreuna cu trupa Zero, Keo si Mircea Baniciu, Holograf, Connect-R, Zoia Alecu, Poesis, Directia 5, Vunk si Stefan Stan, potrivit informatiilor postate pe site-ul Radio Romania Actualitati.

Trofeul pentru „Artistul anului 2012” i-a revenit lui Stefan Banica. Premiul i-a fost inmanat cantaretului de catre presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

La gala Premiilor Muzicale Radio Romania, Stefan Banica a castigat si premiul pentru cel mai bun interpret, dar si cel pentru cel mai bun album pop, pentru discul „Altceva”.

Cantecul anului 2012 a fost desemnat „Vara nu dorm”, interpretat de Connect-R.

Totodata, cea mai buna interpreta a anului 2012 a fost desemnata Loredana, in timp ce Marius Moga a primit distinctia pentru cel mai bun compozitor.

Andra a fost desemnata cel mai bun artist pop-dance, iar trupa Vunk a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Vunk a primit si distinctia pentru cel mai bun album pop-rock, pentru „Nu scapa nimeni!”.

Melodia „Dead man walking”, interpretata de Smiley, a primit titlul de cel mai bun cantec pop-dance, in timp ce „O fata ca ea” al trupei Directia 5 a fost desemnat cel mai bun cantec pop-rock.

In schimb, premiul pentru cel mai bun mesaj a fost decernat piesei „Acasa”, de Keo si Mircea Baniciu.

Titlul de cel mai bun artist folk a fost inmanat trupei Poesis, care a primit si premiul pentru cel mai bun album folk – „Creanga de aur”. Totodata, piesa „Printre lupi” de Zoia Alecu a primit premiul pentru cel mai bun cantec folk.

Stefan Stan a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2012, in timp ce Madalina Cernat, in varsta de 13 ani, a primit premiul Radio Romania Junior.

Totodata, au fost acordate trei premii speciale: doua trofee de excelenta, artistei Angela Similea, respectiv compozitorului Paul Urmuzescu, precum si trofeul pentru artistul cel mai difuzat la Radio Romania in anul 2012 (trupa Holograf).

De pe scena editiei a XI-a a Premiilor Muzicale Radio Romania au lipsit Loredana, aflata in turneu national, Marius Moga si Smiley, plecati in SUA.

Seara s-a incheiat cu un recital sustinut de Stefan Banica, care a fost acompaniat de The 50-‘s si Rock’n Roll Band.

Gala a fost prezentata de actorii Ilinca Goia si Marius Manole.

Juriul de specialitate a fost alcatuit din jurnalisti ai Redactiei Muzicale, realizatori, reporteri si colaboratori permanenti ai Societatii Romane de Radiodifuziune: Gabriel Marica, Titus Andrei, Stefan Naftanaila, Bogdan Pavlica, Mihai Elekes, Mihai Cosmin Popescu, Georgeta Cernat, Cristi Marica, Robert Ionescu, Camelia Banta, Nicolae Gagiu, Patricia Jipescu, Dora Visan, Florin Silviu Ursulescu, Liviu Zamora, Andrei Partos, Octavian Ursulescu si coordonatoarea proiectului, Gabriela Scraba.

Premiile Muzicale Radio Romania au fost transmise in direct pe Radio Romania Actualitati, Radio Romania International si TVR 1.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos