Acasă Stirea zilei Romanii s-au intors cu patru medalii de la Olimpiada de Chimie

Romanii s-au intors cu patru medalii de la Olimpiada de Chimie

32

In aceasta perioada nu doar Jocurile Olimpice de la Londra ne-au adus bucuria castigarii unor medalii stralucitoare. Elevii romani, care au participat la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 – 29 iulie 2012, la Washington- SUA, au reusit sa aduca in tara patru medalii: una de aur, doua de argint si una de bronz. Palmaresul este superior celui de anul trecut, compus din trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Vlad Băcăuanu,  absolvent al clasei a XII-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti este medaliatul nostru cu aur de anul acesta,  Alexandru Paraschiv, absolventul clasei a XII-a a Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti şi Andreea Filip, elevă în clasa a X-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti sunt medaliaţii cu argint ai acestei ediţii a competiţiei de la Washington, iar Silvian Baltac, absolvent al Liceului Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa, este medaliatul cu bronz al României la Olimpiada Internațională de Chimie.

Lotul de elevi  a fost însoţit şi coordonat şi anul acesta de către prof. dr. Marius Andruh, de la Universitatea din Bucureşti şi de prof. Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Olimpiada organizata la Washington s-a bucurat de participarea a 282 de concurenţi din 78 de tari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos