Acasă Dezvoltare personala Romanul care la 92 de ani s-a vindecat de coronavirus: ”Vad ca...

Romanul care la 92 de ani s-a vindecat de coronavirus: ”Vad ca Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultura”

369

A stat o lună în spital și spune că cel mai greu i-a fost să își sărbătorească ziua de naștere și Paștele fără să aibă familia alături.

Petru Alexei este, la 92 de ani, cel mai in varsta pacient roman vindecat de COVID19: „La mine era indiferent. Zic: eu de acum mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, cum se zice. De acum, ce o vrea Dumnezeu, m-a lua, m-a lua, m-a lăsa, m-a lăsa!  Și văd ca Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură. Du-te tu acolo jos, că este de lucru!”

Petru Alexei a aflat la sfârșitul lunii martie că s-a infectat cu virusul care a alertat întreaga planetă. O lună s-a luptat cu boala. A fost unul dintre primii pacienți din Botoșani testați pozitiv. Obișnuit cu o viață activă, a lucrat în grădină până în ziua în care simptomele l-au făcut să își dea seama că trebuie să meargă de urgență la spital.

Petru Alexei: „Eu eram teafăr, sănătos, lucram, săpam, munceam. M-au luat întâi niște dureri de cap,  după care am dat în friguri. Tremuram, de eram în stare să mă bag în sobă de frig și dureri de cap. Am zis: măi, femeie, anunță Salvarea că eu mă duc. Eu nu mai rezist.”

Soția, care are 84 de ani, abia revenise de la Suceava, unde fusese internată pentru a-și trata o problemă de sănătate. De aici și suspiciunea că așa a apărut infecția.

Maria Alexei, pacienta vindecată de COVID19: „Eu am spus, doamnă doctor, cred că e de la Suceava, că eu acum vin de la Suceava. Numai am ajuns acasă și ne-am dus la spital dincoace”.  

Au fost internați amândoi la Botoșani pentru a fi tratați de Covid19, împreună cu fiica. Perioada cea mai grea, spune Petru Alexei, în care s-a simțit rău a durat două săptămâni. A stat internat o lună întreagă însă până când medicii i-au spus că poate merge acasă.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Botoșani: „Pacientul s-a întors în mijlocul familiei, bucuros că își reia activitatea, să lucreze pământul și să se bucure alături de cei dragi”.  

Peste suferința fizică, spune bărbatul, a fost și tristețea că a sărbătorit împlinirea a 92 de ani pe patul de spital, dar și Paștele, departe de rudele pe care era obișnuit să le vadă la astfel de evenimente.

Petru Alexei: „În mulți ani stăteam acasă cu neamuri, cu frați, cu surori, veneau, mă vizitau. Și am început a plânge. Și pe urmă, de Învierea Domnului, spitalul e aproape de o biserică acolo și am auzit trăgând clopotele și asistentele spuneau că-i Învierea. Și am început iarăși a plânge, unde am ajuns și cum am ajuns”.  

Petru Alexei este cel mai vârstnic pacient din Botoșani care s-a vindecat de infecția cu noul tip de coronavirus. Județul este acum pe locul 4 la nivel național la numărul de îmbolnăviri.

Sursa: Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos