11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiRomii din TOATA tara vor sa BLOCHEZE Bucurestiul! Zeci de mii si-au...

Romii din TOATA tara vor sa BLOCHEZE Bucurestiul! Zeci de mii si-au anuntat prezenta la CEL MAI MARE PROTEST!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Mai multe organizații ale romilor din Ardeal, Fundația Roma, Gypsi Media, Organizația a Romilor din România, Centrul Creștin al Romilor din Ardeal, printre care ”Syndi Humanitas”, „Asociația Romilor din Transilvania”, susțin propunerea doamnei Ministru Raluca Prună de scădere a pragului electoral de la 5% la 3 %.

Susținerea vine pe considerentul că au luat ființă mai multe organizații ale romilor care participă la alegerile locale și parlamentare, dar care nu reusesc să obțină pragul de 5%, ele nefiind practic reprezentantate în consiliile locale și județene. Mai mult, romii cer Parlamentului adoptarea de urgență a unei legi prin care să se stabilească clar pragul electoral la 3%, scrie libertatea.ro.

„PNL și PSD,prin reprezentanții lor Alina Gorghiu și Vasile Blaga care nu doresc scăderea pragului electoral dovedesc că sunt interesați doar de putere,nu și de o reprezentare a tuturor forțelor democratice în forurile de decizie. Experienta noastră de mai multi ani ne arată faptul că lipsa de reprezentare al liderilor romii, în consiliile locale și județene că integrare comunităților de romii se face cu pași mărunți și lenți. O reprezentare mai mare romilor în consilile locale și județene ar face ca integrarea acestei comunități în societate să se facă real și rapid.Doar romii cunosc cu adevărat problemele cu care se confruntă etnia noastră, restul sunt doar vorbe și bani aruncați pe apa sâmbetei. Este necesară modificarea pragului electoral, întrucât romii sunt dezbinați și nu reușesc să ia 5 % din voturile comunităților respective pentru a putea avea reprezentare în forurile de conducere ale județelor. aceștia vor fi un factor important de decizie privind integrare în societate, de aceea e necesar modificările pragului electoral. Dacă această propunere nu va fi luată în considerare de parlamentari, vom organiza un miting de amploare la București și vom bloca Parlamentul  a declarat Aurel Pascu, reprezentant Gypsi Media, Fundația Roma.

Ultimele stiri