Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost condamnat la inchisoare cu executare.

Rudel Obreja a fost condamnat pentru trafic de influenta, dupa aproape un an de judecata, ca urmare a unui denunt facut de Sorin Ovidiu Vintu, la sfarsitul anului 2013.

Potrivit ziare.com, decizia nu este una definitiva, fiind in prima instanta.

Pe 5 februarie 2014, Rudel Obreja a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro mita pentru a interveni pe langa un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA a transmis, la acea data, ca, in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la Curtea Suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, mai arata comunicatul.

Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

Dupa o luna, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat si plasat in arest la domiciliu, iar pe 18 martie a fost trimis in judecata.

Transparenta face diferenta